Rus uçakları İdlib'de sivilleri hedef aldı

Rus uçakları İdlib'de sivilleri hedef aldı
Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'de düzenlediği hava saldırısında 23 kişinin öldü, 35 kişi yaralandı. Hedef alınan El-Vatani ve İbn Sina hastaneleri hizmet veremez hale geldi

Rus ordusuna ait 3 savaş uçağının, İdlib kent merkezinde çeşitli bölgelere düzenlediği hava saldırıları sonucu 23 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

İdlib'deki Sivil Savunma yetkililerinden Abdurrezak Cubeyro, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, ülkenin kuzeybatısındaki muhaliflerin denetiminde bulunan İdlib'de El-Vatani ve İbn Sina hastanelerinin yanı sıra Erar Camisi ve Kusur ile Suvre semtlerini de bombaladığını belirtti.

Rusların kentte düzenlediği 17 hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 23 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35 kişinin de yaralandığını kaydeden Cubeyro, sivil savunma ekiplerinin olayda yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

El-Vatani ve İbn Sina hastaneleri hizmet veremez hale geldi
Rusların kentte düzenlediği saldırılarda El-Vatani ve İbn Sina hastanelerinin büyük hasara uğradığı ve söz konusu hastanelerin artık hizmet veremez hale geldiğini vurgulayan Cubeyro, Rusların saldırılarılarında yaralananların kentteki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını aktardı.

Dinledikleri telsizlerden saldırıların Rus uçaklarınca gerçekleştirildiğini anladıklarının altını çizen Cubeyro, ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.