Rus uçaklarının İdlib'de hastaneyi bombalaması

Rus uçaklarının İdlib'de hastaneyi bombalaması
Uluslararası Af Örgütü, Rusya ve Suriye rejimini, ülkedeki hastanelere düzenledikleri kasıtlı saldırılara sor vermeye çağırdı

LONDRA (AA) - Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Rusya ve Suriye rejimini, ülkedeki hastanelere düzenledikleri kasıtlı saldırılara sor vermeye çağırdı.

Af Örgütü’nden yapılan açıklamada, Suriye'de bugün iki hastanenin Rusya ve Suriye rejimi tarafından hedef alındığı ifade edildi.

Açıklamada, İdlib'deki Maret el Numan hastanesinin Rus saldırısında yıkıldığı, Azez'de de bir çocuk hastanesinin Suriye rejimine ait bir füze ile hedef alındığı kaydedildi.

Bunların, Suriye'de sağlık tesislerine yönelik çok sayıda "kasıtlı saldırının" son iki örneği olduğu belirtilen açıklamada, saldırılar, "uluslararası insani hukukun apaçık ihlali" diye nitelendirildi.

“Rus ve Suriye güçleri çok iyi biliyor ki tıp tesislerine saldırı savaş suçudur" ifadesi kullanılan açıklamada, "Çatışmanın bütün tarafları bu tür korkunç saldırılara, sağlık tesislerinin tahrip edilmesine son vermeli. Sağlık çalışanlarının, ölüm veya yaralanma tehlikesi olmaksızın hayat kurtarma görevlerini yerine getirmelerine izin verilmelidir” vurgusu yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.