Rus Ve İsrail Askeri Heyetleri Bir Araya Geldi

Rus Ve İsrail Askeri Heyetleri Bir Araya Geldi
Tel Aviv'e gelen Rus askeri heyeti, İsrail ordu yetkilileriyle 2 gün boyunca görüşmeler yaptı

KUDÜS (AA) - Rus ve İsrailli genelkurmay başkan yardımcılarının İsrail'de bir araya gelerek, "iki ülke orduları arasında bir güvenlik önlemleri mekanizması kurmayı" görüştüğü bildirildi.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Nikolay Bogdanovskiy başkanlığında bir askeri heyet, Tel Aviv'e gelerek İsrailli askeri yetkililerle iki günlük bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, iki ülke genelkurmay başkan yardımcıları liderliğindeki heyetlerin, "Rus ve İsrail orduları arasında bölgede bir güvenlik önlemleri mekanizması kurmayı" görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, heyetler arasında benzer bir görüşmenin gelecek haftalarda da Moskova'da yapılacağı kaydedildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, çarşamba günü İsrail'e gelen Rus heyeti ile görüşmelerin başladığını doğrulamış ancak içeriğe dair bir açıklama yapmayacaklarını belirtmişti.

İsrail devlet radyosunda salı günü yayınlanan bir haberde, İsrail'e gelmesi beklenen Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Nikolay Bogdanovskiy başkanlığındaki Rus heyeti ile İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan başkanlığındaki yetkililerin, Suriye topraklarında iki ülke güçleri arasında çıkabilecek şiddet olaylarının önlenmesinin yollarını görüşeceği belirtilmişti.

-Suriye için "ortak mekanizma"-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen ay Rusya'ya düzenlediği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'in güvenliği için çok önemli olan Suriye konusunu gündeme getirdim ve yapıcı bir diyalog oldu. Rus ve İsrail güçleri arasında yanlış anlamaların önüne geçebilmek için ortak bir mekanizma kurulması kararlaştırıldı" ifadelerine yer vermişti.

Netanyahu, yakın zamanda Amerikan televizyon kanalı CNN'e verdiği röportajda, İsrail'in Rusya ile hasmane bir ilişkiyi önlemek istediğini söylemiş, ABD ve NATO'nun aksine Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını eleştirmemiş ve ülkesi ile Moskova'nın ilişkilerinin iyi olduğunu dile getirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.