Rus Yamal LNG projesinde 12 milyar dolarlık anlaşma

Rus Yamal LNG projesinde 12 milyar dolarlık anlaşma
MOSKOVA (AA) - Rus Yamal LNG şirketi, Çin Eximbank ve Çin Kalkınma Bankası ile toplamda yaklaşık 12 milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Yamal...

MOSKOVA (AA) - Rus Yamal LNG şirketi, Çin Eximbank ve Çin Kalkınma Bankası ile toplamda yaklaşık 12 milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Yamal LNG’nin ana hissedarı Novatek şirketinden yapılan açıklamaya göre, Yamal LNG ile Çin Eximbank ve Çin Kalkınma Bankası arasında 9,3 milyar avro ve 9,8 milyar yuanlık, (toplamda yaklaşık 12 milyar dolar) 15 yıl vadeli kredi anlaşması imzalandı.

Toplamda 27 milyar dolarlık yatırımla gelecek yıl Sibirya’da yer alan Yamal bölgesinde doğalgaz üretimine başlanması beklenen projede, her biri yıllık 5,5 milyon ton kapasiteli üç sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretim hattının inşa edilmesi planlanıyor.

Projede Rusya’nın en büyük ikinci doğalgaz şirketi Novatek'in yüzde 50,1, Fransız Total ve Çinli CNPC şirketlerinin yüzde 20’şer ve Çinli İpek Yolu Fonu’nun ise yüzde 9,9’luk hissesi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.