"Ruslar saldırılarında sınır tanımıyor"

"Ruslar saldırılarında sınır tanımıyor"
Suriye Türkmen Doktorlar Birliği Başkanı Kelmuhammed:"Hastanelere, okullara da saldırarak, 'hastaneleri vuruyoruz, burada sağlık hizmeti göremeyeceksiniz, çekin gidin' diye, insanlara o toprakları terk ettirmek istiyorlar"- "(Rusya'nın İdlib'teki Sınır Ta

İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN - Suriye Türkmen Doktorlar Birliği Başkanı Muhtar Kelmuhammed, Rusya'nın, Suriye'nin Azez bölgesindeki sivil hedefleri vurarak, orada yaşayanları bölgeyi terk etmeye zorladığını söyledi.

Suriye'de rejim ve müttefiklerin sivil hedeflere yönelik saldırılarına tepki gösteren Kelmuhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılar nedeniyle Suriye'nin tüm bölgelerinde trajedi yaşandığını belirtti.

Bölgede çalışan doktorlarla sürekli iletişim halinde olduğunu dile getiren Kelmuhammed, Suriye'nin en büyük ikinci şehri Halep'in ilçesi Azez'de on binlerce insanın zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü, Rus uçaklarının saldırılar nedeniyle Türkiye sınırına yönelen toplu haldeki sivilleri hedef aldığını kaydetti.

Kelmuhammed, Rusya'nın DAEŞ'i vurma bahanesiyle bölgede bulunduğunu ancak hedeflerinin yüzde 99'unun muhalif gruplar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sivil toplum kuruluşlarının merkezlerini, okulları, hastaneleri vuruyor. Azez'de çocuk hastanesinin vurulması, İdlib'te hastanenin vurulması... Hastanelere, okullara da saldırarak 'biz hastaneleri vuruyoruz, burada sağlık hizmeti göremeyeceksiniz, çekin gidin' diye, insanlara o toprakları terk ettirmek istiyorlar. İdlib'teki hastane 50 bin kişiye sağlık hizmeti veriyordu. Şimdi oradakiler nereden sağlık hizmeti alacak? Sağlık durumu ağır olan, kanser tedavisi gören hastalarımız var. Sağlık hizmeti görmedikleri için kaderlerine terk edilmiş çoğu. Hayatını kaybedenler var."

- "Sağlık çalışanları bölgeyi terk ediyor"

Rus uçaklarının, İdlib'te Sınır Tanımayan Doktorlar'ın destek verdiği hastaneyi bombalaması nedeniyle sağlık çalışanlarından ölen ve yaralananlar olduğunu anımsatan Kelmuhammed, şöyle devam etti:

"Ruslar saldırılarında sınır tanımıyor. Onlarda sınır kalmamış. Hastane, okul, çocuk, yaşlı tanımıyorlar. Sahra hastanelerimiz vardı, onlar da 3-4 günde bir yerlerini değiştiriyorlar. Çünkü yerleri tespit edildiğinde uçaklar bombalıyor. Sağlık çalışanları hayatları tehlike altında olduğu için artık bölgeyi terk etmek istiyor, terk edenler de oldu Orada yaşayan sivillerin her türlü yardıma ihtiyacı var. Bir binayı sağlık kuruluşu olarak çalıştırmaktan korkuyorlar artık. En büyük sıkıntı oradaki doktorların, hemşirelerin orayı terk etmesi. Öte yandan 'ben öleceksem burada öleceğim' diyenler de var elbette. 'Kanımın son damlasına kadar burada yardım etmek amacındayım' diyen doktorlarımız da var."

Sivillerin bulunduğu Türkiye sınırına yakın bölgede uçuşa yasak bölge oluşturulması gerektiğini belirten Kelmuhammed, "Bu yapılsın ki sağlık sektöründeki kişiler ya da siviller orayı terk etmesin. En büyük korkuları uçak saldırıları" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.