Ruslar, Türkiye’den vazgeçmez

Ruslar, Türkiye’den vazgeçmez
Konya iş dünyasının önemli isimlerinden Zeki Çimen, PUSULA TV’de deneyimli gazeteci Uğur Özteke’nin programına telefonla katılıp, Türkiye-Rusya ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’da ciddi yatırımları olan ve sık sık bu ülkeye gidip gelen Çimen, Rusya ile krizlerin çözülmesinin ardından iki ülke ekonomilerinin de canlanmaya başladığına dikkat çekti. Çimen, “Rusya ile en son uçak kriziyle başlayan sıkıntılar vardı. Firma olarak biz bir sıkıntı yaşamadık. Çünkü 20 yıla yakındır oradayız. Bulunduğumuz şehrin yerel yöneticileri de bize çok büyük destek oldu. Türk firmalarının kapatıldığı, sınır dışı edildiği dönemde bizim firmamız da 10 gün kapalı kaldı, ardından şehrin valisi bize kefil oldu ve faaliyetlerimize devam ettik. Amerika’nın ambargolarından sonra Rusya’da devalüasyon oldu. Şu an Rus ekonomisi rayına oturuyor. Ambargo Rusya’yı derinden etkilemişti, marketler bile boş kalmaktaydı. Stantlarda sadece Güney Afrika ürünleri kalmıştı. Bugün tablo tekrar tersine dönmekte” dedi.

Turizm faaliyetlerine de değinen Çimen, “Uzunca bir süre Rusların tatil merkezi Türkiye’ydi ve Rusların ülkemize karşı müthiş bir saygı ve sevgisi vardı. Türkiye onlar için çok ucuz bir ülke, vazgeçilmez bir tatil cennetidir. Cüzi paralara tatil yapabilecekleri bir ülkeden kolay kolay vazgeçemezler. Rusya’da görüştüğümüz kişiler Türkiye’yi ve Türk insanını benimsediklerini ve özellikle Türklerin misafirperverliklerinden duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.