Rusya Abd İle Bilim, Enerji Ve Nükleer Alanında Gelişim Anlaşmasını Askıya Aldı

Rusya Abd İle Bilim, Enerji Ve Nükleer Alanında Gelişim Anlaşmasını Askıya Aldı
Rusya, ABD ile 2013 yılında imzalanan bilimsel araştırma, enerji ve nükleer alanlarında gelişim anlaşmasını askıya aldığını duyurdu

MOSKOVA (AA) - Rusya, ABD ile bilimsel araştırma, enerji ve nükleer alanlarında gelişim anlaşmasını askıya aldığı duyurdu.

Rusya Bakanlar Kurulu basın biriminden yapılan açıklamada, ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların 16 Eylül 2013'te imzalanan söz konusu anlaşma çerçevesindeki işbirliğini de etkilediği belirtilerek, anlaşmanın askıya alındığı kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Washington'un anlaşma şartlarını yerine getirmeye hazır olduğunu açıklaması durumunda, bu alandaki işbirliğinin devam edilebileceği ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce, Rusya ile ABD arasında plütonyum imhasına yönelik anlaşmanın askıya alınmasını öngören kararı imzalamıştı.

Putin'in imzaladığı karara gerekçe olarak "koşullarda yaşanan köklü değişiklikler ve ABD'nin Rusya'ya düşmanca davranması sonucu stratejik istikrara karşı oluşan tehditler" gösterilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.