Rusya doping olayları için üzgün

Rusya doping olayları için üzgün
- Rusya Spor Bakanı Mutko:"Bizi ve dünyayı aldatmaya çalışan atletlerimiz ve onları daha önce tespit edemediğimiz için çok üzgünüz. Açıkçası onlardan utanıyoruz"


ANKARA (AA) - Atletizm takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılamama riskiyle karşı karşıya olan Rusya'nın spor bakanı Vitali Mutko, doping yaparak ülkeyi mahcup eden sporcuları adına üzgün olduklarını belirtti.

Mutko, İngiliz The Sunday Times gazetesi için son dönemde Rus sporunu saran doping skandalları hakkında bir yazı kaleme aldı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) üyeliğini askıya aldığı Rusya Atletizm Federasyonunda (ARAF) ciddi hatalar yapıldığını kabul eden Mutko, "Rusya'nın doping konusunda sorun yaşadığını reddetmiyoruz ve dopingin kökünü kurutmak için devlet düzeyinde elimizden geleni yapıyoruz. Fakat doping Rusya'ya özgü değil, küresel bir problem." açıklamasında bulundu.

Mutko, "Bizi ve dünyayı aldatmaya çalışan atletlerimiz ve onları daha önce tespit edemediğimiz için çok üzgünüz. Açıkçası onlardan utanıyoruz. Çok üzgünüz çünkü Rusya, sporun değerlerine bağlı ve olimpik değerleri tehdit eden her şeye karşıdır." ifadelerini kullandı.

IAAF tarafından üyeliğe yeniden kabul edilmek için istenen tüm şartları yerine getirdiklerini vurgulayan Mutko, "En üst düzeyde yarışmak ve olimpiyatlara katılma hayallerini gerçekleştirmek için yıllarca çalışan erkek ve kadın sporcularımız var. Şimdiyse fedakarlıklarının harcanması ve hayallerinin yıkılmasıyla karşı karşıyalar." yorumunu yaptı.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. WADA da Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almıştı. WADA ayrıca, Rusya Dopingle Mücadele Ajansının (RUSADA) faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağını da açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.