Rusya: Esad'ı desteklemeye devam edeceğiz

Rusya: Esad'ı desteklemeye devam edeceğiz
Rusya yönetimi, Suriye'de rejime destek sözünü tazeledi; çözüm için muhalifler ve Esad rejimini buluşturacak 'Moskova Platformu' kurulmasını önerdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'i ağırlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya, terörle savaşında Suriye'ye destek vermeye devam edecek" açıklamasını yaptı. Suriyeli Bakan, Lavrov'dan sonra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir araya geldi. Karadeniz kıyısındaki Soçi'de gerçekleşen görüşmeyle ilgili Kremlin Sarayı, "İki lider Suriye-Rusya ilişkilerini görüştü" bilgisini verdi. 

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Rusya Dışişleri de Suriye'deki sorununun çözümü için ' siyasi süreç'e vurgu yaparken, "Suriye hükümetiyle Suriye halkını temsil eden geniş kapsamlı sosyal ve siyasi güçler arasında iletişimi sağlamak için Moskova Platform kurulmasını önermeye hazırız" çağrısı yaptı. 

REJİM ALEYHİNE TÜM TASARILARI VETO ETTİ 

Suriye’de yayın yapan rejim yanlısı El Vatan gazetesi Muallim'in ziyareti öncesi Putin'in Suriye'de yeni barış görüşmelerini başlatmaya çalışacağını yazmıştı. Buna göre Moskova’da yapılacak görüşmelerde, ‘bağımsız muhalif figürlerin yer alacağı’ bir geçiş hükümetinin kurulması, 2016 başlarında seçime gidilmesi ve hatta yeni bir anayasa hazırlanması bile masaya yatırılacak planın bir parçası olacak. 

Suriye muhalefetiyle rejim arasında Temmuz 2012 ve Ocak 2014'te iki kez temas kuruldu. 'Cenevre 1' ve 'Cenevre 2' olarak adlandırılan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadığından yeni bir görüşme planlanmadı. Rusya, BMGüvenlik Konseyi'ne gelen Suriye rejim aleyhine tüm tasarıları Çin'le birlikte veto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.