"Rusya Gürcistan diyalogu devam ediyor”

"Rusya Gürcistan diyalogu devam ediyor”
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Rusya Gürcistan ilişkilerinden sorumlu Gürcistan Başbakanı Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze ile Prag’da yaptığı görüşmede, Rusya Gürcistan diyalogunun devam ettiğini ve geliştiğini bildirdi.

Ria Haber Ajansı’na açıklama yapan Karasin, tüm olanlara ve dış etkenlere rağmen Rusya ile Gürcistan ilişkilerinin normalleşme sürecinin devam ettiğini söyledi. Karesin şöyle devam etti:

 

“ Gürcistan’ın siyasi çevrelerinde özellikle Abhazya ile Rusya arasındaki ilişkiler sinirlerin gerilmesine neden oluyor. Bu nedenle Gürcistan’a Rusya ile Abhazya arasındaki ilişkilerin karakteriyle ilgili geniş çaplı bilgi verildi.

 

Hatta daha önce Gürcistan ile Rusya temsilcilerinin bundan sonraki görüşmelerde Abhazya ve Güney Osetya ilişkileriyle ilgili konuların gündeme gelmeyeceği konusunda anlaşma da yapılmıştı. Abaşidze ile yaptığım görüşmede istisnai bir durumla karşılaştım ve aslında Gürcü tarafının bu konuyu çok daha ciddi ve öncelikli konu haline getirdiğini gördüm. Biz gereken tüm argümanları Gürcü tarafına ilettik.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.