'Rusya İle Atılan İmzalar Ortak Çıkarların Ne Kadar Çok Olduğunu Gösteriyor'

'Rusya İle Atılan İmzalar Ortak Çıkarların Ne Kadar Çok Olduğunu Gösteriyor'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Rusya ile yapılan görüşmeler ve atılan imzalar, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin ve ortak çıkarların ne kadar çok olduğunu göstermesi bakımından önemlidir" dedi

Gümrük ve Ticaret Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinde Rus basın mensupları ile bir araya geldi.

Tüfenkci, 1990'lı yıllardan bu yana Rusya ile iyi ilişkiler içinde olunduğunu belirterek, "Kasım 2015'te yaşanan talihsiz olay ile bir duraklama dönemine girdi. Ancak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in girişimleriyle bu süreci hızlı bir şekilde aşmış olduk." ifadesini kullandı.

Son dönemde liderlerin kısa sürede 3 kez buluşmasını gelecek için umut verici olarak değerlendirdiğine işaret eden Tüfenkci, "Bu noktada özellikle son enerji zirvesinden sonra Rusya ile yapılan görüşmeler ve atılan imzalar, bu iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin ve ortak çıkarların ne kadar çok olduğunu göstermesi bakımından önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Rusya ile tır kotalarıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve olumlu netice alınacağını umduğunu dile getirdi.

Tüfenkci, bir soru üzerine, en kısa zamanda Türk domateslerinin Rus pazarına gireceğini, bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.