Rusya, Türk Ürünleri İle Enflasyonu Düşürmek İstiyor

Rusya, Türk Ürünleri İle Enflasyonu Düşürmek İstiyor
Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Türk ürünlerine getirilen ithalat yasağının kaldırılmasının enflasyonu olumlu yönde etkileyeceğini belirtti

MOSKOVA (AA) - Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’nın Kazan kentinde bir konferansta yaptığı konuşmada, Türk ürünlerinin Rusya pazarına dönecek olmasının, enflasyonda kayda değer bir etki yaratmasını beklediklerini söyledi.

Türk ürünlerinin Rusya’ya dönüşüyle enflasyonda düşüş yaşanmasını öngördüklerine işaret eden Nabiullina, “Ümit ediyoruz ki bu düşüş gerçekleşir.” dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch’in Rusya’nın kredi notuyla ilgili yapacağı değerlendirmeye de değinen Nabiullina, “Makroekonomik istikrar ve ekonomimizde toparlanmaya dair sinyaller var. Mali ve kredi politikalarımız dengeli ve Rus ekonomisine uzun vadeli mali istikrar temin ediyor. Notumuzun yükselmesini umuyoruz.” şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.