Rusya ve Esed rejimi Halep'e saldırıyor

Rusya ve Esed rejimi Halep'e saldırıyor
Halep'te muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim bölgeleri 21 Nisan'dan beri Rus savaş uçakları ve Esed rejiminin ağır bombardımanına maruz kalıyor- Son 10 gündeki saldırılarda 196 kişi hayatını kaybetti, 424 kişi yaralandı- Hastane, pazar yeri gibi siv

HALEP (AA) - Rusya ve Beşşar Esed rejimi, 21 Nisan'dan beri Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerini, havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalıyor.

Rus jetlerinin hava desteği, İran, Irak ve Hizbullah milislerinin kara desteğiyle nisan ayının ilk yarısında Halep'in güneyindeki Ays beldesi ve çevresine ağır silahlara saldıran Esed güçleri muhaliflerin direnişiyle karşılaştı.

Muhalif birlikler karşısında başarı sağlayamayan, büyük zayiat veren Esed güçleri ve destekçisi Rusya, Halep merkezde muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim yerleri, okul, sağlık merkezi, hastane, çarşı, pazar yeri ile camilere hava saldırısına başladı.

AA muhabirinin kentteki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları ve helikopterleri son 10 günde Halep'e 260 hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıların 65'i varil bombasıyla gerçekleştirildi. Esed güçleri kentin farklı bölgelerine de 18 kez yerden yere atılan füzelerle saldırdı.

Sivil savunma yetkililerinden alınan ve sahra hastanesinin doğruladığı verilere göre, 21 Nisan'dan beri kentte düzenlenen saldırılarda 43'ü kadın 40'ı çocuk olmak üzere 196 kişi hayatını kaybetti, 75'i kadın, 96'sı çocuk 424 kişi yaralandı.

Sivil savunma yetkilileri, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri, Sahur, Bustan el-Kasr, Meşhed, Meğeyir, Katırcı, Firdevs ve Bab Neyrab, Şear, Huluk, Kellese, Firdevs, Tarik el-Bab, Bab el-Hadid, Cub el-Kube, Et-Tuyul, Kadi Asker ile Muyser, Muvasalat, Kastello, Haydariye, Mesakin, El-Maadi, Ensari, Hananu, Erd el-Hamra ve Merce semti ile Handarat bölgesinin yoğun şekilde bombalandığını bildirdi.

- Halep'e yönelik saldırılar sosyal medyada

Yerel kaynaklar, kente yönelik bombardımanın halihazırda devam ettiğini belirtirken, aktivistler Halep'te yaşanan dramı Arapça "Halep Yanıyor" etiketiyle sosyal medyaya taşıdı.

Söz konusu etiket, dün Twitter'da yarım milyondan fazla kişi tarafından paylaşılarak birkaç saat için en çok konuşulan konular listesine girdi.

Halep'te sivillere yönelik saldırılar uluslararası kamuoyundan da tepki gördü. BM, Arap Birliği, ABD, Fransa, Almanya ve Mısır, Suriye ve müttefiklerinin 27 Nisan'da kentin Sukkeri semtinde bulunan Kudüs Sahra Hastanesi'ni vurması başta olmak üzere, son günlerde Halep'te sivil hedefleri bombalamasını kınadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.