'Rusya ve İsrail'le atılan adımları olumlu görüyoruz'

'Rusya ve İsrail'le atılan adımları olumlu görüyoruz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Rusya ve İsrail ile ilişkilerle ilgili gelişmelere yönelik, "Biz bu adımı, hayırlı bir adım olarak görüyoruz. Gelişmesini istiyoruz." dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Rusya ve İsrail ile ilişkilerle ilgili gelişmelere yönelik, "Biz bu adımı, hayırlı bir adım olarak görüyoruz. Gelişmesini istiyoruz." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde adımların atılmasını desteklediklerini söyledi.

İlişkilerin iyi olması için daha önce İsrail başta olmak üzere birçok ülkeye yönelik çalışmasının olduğunu aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

"Daha öncede başta İsrail olmak üzere birçok ülkeye yönelik ziyarette bulunmuştum. O dönem normalleşmeye yönelik olan desteğimizi de belirtmiştik. Rusya ile ilişkilerin normalleşmesini ilk savunan ve en güçlü savunan partiydik. Şunun için biz Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, gelişmesini istiyoruz. Bölgede bir düzen tutturmasını istiyoruz. Küresel bir aktör olmasını istiyoruz. Bunun yolu da bölgede kavga ile değil, iş birliği ile ancak sağlanabilir. Düşmanlıklar başka düşmanlıkları tetikliyor. Türkiye'nin elini zayıflatıyor. İsrail ile bunların hiçbiri olmazdı."

"Hayırlı bir adım, gelişmesini istiyoruz"
Hükümetin bunları iç politikaya malzeme ettiğini ileri süren Yılmaz, turizm başta olmak üzere yatırımlar konusunda zarar gören ülkenin Türkiye olduğunu savundu.

Söz konusu durumun, direkt Türkiye'nin ekonomisini etkileyen bir iç politika haline dönüştüğünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Rusya ve İsrail ile ilgili ekonomik ilişkiler tabii ki, hükümeti köşeye sıkıştırdı. Hükümet istemese de bir adım atmak zorunda kaldı ama biz bu adımı, hayırlı bir adım olarak görüyoruz. Gelişmesini istiyoruz. Bizim mutlak ve mutlak etnik ve mezhep fay hatları üzerinde bir siyaset takip etmemiz gerek. Bugün Rusya ile düzeltiyoruz yarın örneğin başka bir ülke ile kötü olmaması için. Türkiye artık seküler bir politikayla, daha iş birliğine açık bir politikayla bölgede daha kabul görür. Bu da Türkiye'nin elini bölgede güçlendirir. Bundan bir ders almamız gerekiyor. Ön yargılardan uzaklaşarak daha üst bir noktada ulusal çıkarların olduğu bir noktada bu işlere yaklaşmamız gerekir ki başarılı olalım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.