'Rusya Ve Suriye Rejimi Halep’teki Hava Operasyonlarını Durdurdu'

'Rusya Ve Suriye Rejimi Halep’teki Hava Operasyonlarını Durdurdu'
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’nin Halep şehrinde Rus ve Esed rejimine ait hava kuvvetlerinin operasyonlarını bugün itibarıyla durdurduğunu bildirdi

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’nin Halep şehrinde Rus ve Esed rejimine ait hava kuvvetlerinin operasyonlarını bugün itibarıyla durdurduğunu bildirdi.

Şoygu açıklamasında, TSİ 10.00 itibariyle operasyonların durdurulması kararının 20 Ekim’de uygulanacak "insani mola" için gerekli olduğunu belirterek, “Bugün Rusya Hava Kuvvetleri ve Suriye Hava Kuvvetleri Halep’teki hava operasyonlarını durduruyor.” ifadesini kullandı.

İnsani molanın başlangıcına kadar iki koridor açarak bu grupların hiçbir engelle karşılaşmadan silahları ile birlikte şehri terk etmelerine izin verileceğini bildiren Şoygu, bu iki koridorun, birinin Kastillo yolu üzerinden, diğerinin ise Suk El Hay pazarı bölgesinden geçtiğini ifade etti. Şoygu, sivillerin ise güvenli bir biçimde şehirden tahliyesi için altı koridorun oluşturulduğunu kaydetti.

İsviçre’nin Cenevre şehrinde farklı ülkelerin askeri yetkililerinin yarın bir toplantı yapacağını duyuran Şoygu, buradaki çalışmanın her şeyden önce Halep’teki muhalif güçlerin terörist gruplardan ayrılması yönünde olacağını söyledi.

Şoygu ayrıca Halep'in doğusundaki silahlı grupların üzerinde etkisi olan ülke yönetimlerinden de bu grupları Halep’i terk etmeleri için ikna etmelerini istedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.