Rusya'da yeni mezun ajanların gösterişli mezuniyetine ceza

Rusya'da yeni mezun ajanların gösterişli mezuniyetine ceza
Rusya Federal Güvenlik Servisi, ölçüsüz ve gösterişli mezuniyet kutlaması yaparak fotoğraflarının çekilmesine izin veren bir grup yeni ajanı cezalandıracağını duyurdu

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ölçüsüz ve gösterişli mezuniyet kutlaması yaparak fotoğraflarının çekilmesine izin veren bir grup yeni ajanı cezalandıracağını duyurdu.

BBC'nin haberine göre, geçen ay lüks otomobillerle Moskova sokaklarında gürültülü şekilde trafiği felç ederek konvoy yapan yeni mezun ajanların, arabaların penceresinden sarkarken görüntülendiği, FSB'nin bunun üzerine harekete geçerek yeni ajanları cezalandırma kararı aldığı bildirildi.

Bazı kıdemli askerler, mezunların bu davranışlarını vatana ihanet olarak nitelerken, FSB Akademisi'de görevli bazı üst düzey subayların rütbelerinin düşürüldüğü, bir kısmının da işten çıkarılacağı açıklandı.

Rus yetkililer, mezuniyet kutlamalarında lüks araçlarla küstahça ve göze çarpan davranışların, vatandaşlar arasında öfkeye sebep olduğunu, ülkedeki tüm güvenlik birimlerinin olayı ciddi biçimde kınadığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.