Rusya'daki davadan beraat eden Şıklaroğlu, Türkiye'ye geldi

Rusya'daki davadan beraat eden Şıklaroğlu, Türkiye'ye geldi
"Askeri suç örgütü kurmak ve terör örgütü liderliği yapmak" suçlamasıyla 2005'ten bu yana yargılandığı davadan beraat eden Şıklaroğlu'nu Atatürk Havalimanı'nda yakınları karşıladı

İSTANBUL (AA) - Rusya'da "askeri suç örgütü kurmak ve terör örgütü liderliği yapmak" suçlamasıyla 2005 yılında açılan bir davadan dolayı tutuksuz yargılanan, dün çıkarıldığı mahkemece hakkında beraat kararı verilen Cengiz Şıklaroğlu, tarifeli uçakla Türkiye'ye geldi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katı'ndaki pasaport işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında terminalden çıkan Şıklaroğlu'nu bazı akraba ve yakınlarından oluşan grup karşıladı.

Gruptakiler, Çeçen, Çerkes ve Türk bayrakları açarken, vatandaşların da Şıklaroğlu lehinde slogan atarak sevgi gösterilerinde bulunduğu görüldü.

Şıklaroğlu, bir gazetecinin "Rusya'daki dava süreci ne zaman başlamıştı? Siz ne zaman oraya gittiniz?" şeklindeki sorusunu, "2005'te başladı. 28 gün orada bürokratik dokunulmazlık sayesinde rahatladım.11 seneden beri davam sürüyordu ve bitti. Başka da konuşmak istemiyorum. 'Askeri suç örgütü kurmak, terör örgütü liderliği yapmak' ama bunların hepsi boş. Biz sadece Allah için hizmet verdik, bayrak adı altında savaştık. Bizi başka türlü durduramayacaklarını biliyorlardı. Üstümüze suç attılar" şeklinde cevapladı.

Şıklaroğlu ve beraberindeki grup, daha sonra özel araçlarla havalimanından ayrıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.