Rusya'nın heyet talebi ihracatçıları sevindirdi

Rusya'nın heyet talebi ihracatçıları sevindirdi
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan: - "Rusya'nın bizden heyet talep etmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrardan düzelebileceği anlamı taşıyor. O nedenle bu durumu yeniden ticari ilişkiler kurulması adına bir adım olarak görüyoruz"- "Bu sürecin dev

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "Rusya'nın bizden heyet talep etmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrardan düzelebileceği anlamını taşıyor. O nedenle bu durumu yeniden ticari ilişkiler kurulması adına bir adım olarak görüyoruz." dedi.

Gürdoğan, Rusya'nın, yaş sebze, meyve ve Türkiye'den ihraç edilen ürünlerle ilgili süreci değerlendirme adına teknik bir heyetle görüşme talebini AA muhabirine değerlendirdi.

Karadeniz'de fındık dışında diğer ürünlerin ihracatının da yüzde 80'inin Rusya'ya yapıldığını anlatan Gürdoğan, "Karadeniz ihracatçıları buna bağlı olarak Samsun Limanından 30 gemi, tır ve filolarıyla Rusya'ya ihracat yaparak, binlerce işçi çalıştırıyordu. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından bu ihracatın bitmesiyle hem Rusya'da çalışan işçiler geri çekildi, ihracatçı da çok büyük zarara uğramış oldu." diye konuştu.

Krizin ardından bir duraksama dönemine girildiğini belirten Gürdoğan, Rusya'nın Türkiye'den heyet talebine ilişkin, "Rusya Türkiye'den heyet istedi ve bir heyet Türkiye'den Rusya'ya gidecek. Bu girişimlerin bir an önce başlaması ve sonuca ulaşması gerekiyor çünkü belirsizlik ortamı iki ülkenin de zararına oluyor." diye konuştu.

- "Rusya'nın Türkiye'den heyet talep etmesinden memnun olduk"

Gürdoğan, iki ülke ilişkilerinin geçmişe dayandığını da işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın Türkiye'den heyet talep etmesinden memnun olduk. Bizim için Rusya'nın bizden heyet talep etmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrardan düzelebileceği anlamını taşıyor. O nedenle bu durumu yeniden ticari ilişkiler kurulması adına bir adım olarak görüyoruz. Bu sürecin devam etmesi gerekiyor. En kısa zamanda bu belirsizliklerin ve yasakların kalkmasını umuyoruz. Tekrar eski vizesiz, ticaretin devam ettiği ve ivme kazandığı günlere dönmemiz için de bunu bir sinyal olarak görüyoruz."

Gürdoğan, Rusya krizinin sürmesinin iki ülkeyi de etkilediğine dikkati çekerek, "İki ülkenin de üreticisi, ihracatçısı ve vatandaşı bu durumdan zarar görüyor." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.