Rusya'nın Kırım Tatar Milli Meclisini "aşırıcı örgüt" sayması

Rusya'nın Kırım Tatar Milli Meclisini "aşırıcı örgüt" sayması
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisinin Rusya tarafından "aşırıcı örgüt" kapsamına alınmasına tepki amacıyla bir yasa tasarısı hazırladı

KİEV (AA) - Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Meclis’in Rusya tarafından aşırıcı örgüt kapsamına alınmasına tepki olarak parlamentoya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) çağrıda bulunmasını öneren bir yasa tasarısı sunduğunu bildirdi.

Çubarov, düzenlediği basın toplantısında, Kırım’da yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kırım Tatar Milli Meclisinin Rusya tarafından "aşırıcı örgüt" kapsamına alınmasına tepki mahiyetinde bir yasa tasarısı hazırladığını belirten Çubarov “Çalışmamız, dünyanın Kırım’daki duruma somut ve daha duyarlı tepki vermesi yönündedir” dedi.

Avrupa’nın Kırım konusundaki tutumunu da eleştiren Çubarov, bankacılık ve finans alanlarında yaptırımlar uygulanmasının Rusya’nın saldırganlığını önlemeye yönelik sonuçlar verebileceğini ifade etti.

Rusya Adalet Bakanlığı, 18 Nisan 2016'da Kırım Tatar Milli Meclisini "aşırıcı" faaliyetleri nedeniyle çalışmaları durdurulan dini ve sivil toplum örgütleri listesine alındığını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.