Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararı

Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararı
Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Bin Zeyd:- "Rusya'nın Suriye'den kısmi çekilme kararının, Esed rejiminin geçiş dönemine zorlanmasına katkı sağlamasını umuyoruz"

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini kısmen çekme kararının Beşşar Esed rejiminin siyasi geçiş için gerekli adımları atmaya zorlamasına katkı sağlamasını beklediklerini açıkladı.

Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd, Kral Selman başkanlığında Riyad'daki Yemame Sarayı'nda gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonunda yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Suriye'deki güçlerini kısmi olarak çekmesini "olumlu bir adım" olarak değerlendirdi.

Bin Zeyd, "Rusya'nın Suriye'den kısmi çekilme kararının Suriye krizinin çözümü konusundaki siyasi sürecin hızlandırılmasına ve Beşşar Esed rejiminin siyasi geçişin sağlanması için gerekli adımları atması konusunda zorlanmasına katkı sağlamasını umuyoruz." dedi.

Bin Zeyd, Suriye'de rejim ve destekçilerinin 400 bine yakın insanın ölümüne, yaklaşık bir milyon insanın yaralanmasına ve 12 milyondan fazla insanın da evlerini terk etmesine neden olan saldırı ve hak ihlallerini kınadıklarını yineledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçen pazartesi günü Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için emir verdiği duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.