Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Rüya bitti

Rüya bitti

Ligin ilk yarısında oynanan müsabakada Mersin taraftarları Torku Arena’ya güvenlik nedeniyle alınmamıştı. Aynı şekilde bu haftada oynanan maçta Konyalı futbol severler Mersin idmanyurdu maçına gidemediler. Yıllar önce her iki ekipte alt ligde iken gittiğimiz Mersin deplasmanında stada girişimiz çıkışımız hepsi olay olmuştu, istemeyen bir sürü hadise meydana gelmişti, bu yüzden iki kulüp taraftarları arasındaki olumsuz havadan dolayı maça Konyalı futbol severlerin alınmaması doğru karardı. Zaten Konyalı taraftarlar maça gelmiş olsa maç 3 bin kişinin önünde değil en az 10bin kişinin önünde oynanırdı.

Ligimizde ikinci yarı dikkatleri en çok üzerine çeken takımların başında Torku Konyaspor geliyor. Spor otoriteleri tarafından, ligde 2. bölümde zor günlerin kendilerini bekleyeceğini, belki ligden düşeceği tahmin edilen takım neredeyse Avrupa bileti alacak pozisyona kadar gelmişti. Aykut Kocaman’ın bu değişim ve yükselmede yüzde 60’dan fazla etkisinin olduğunu söylemek yanlış olmaz.  Bugün ki maça baktığımızda Mersin ekibi maça hızlı başladı ve maçın başında golü buldu, ekibimiz bu gole hemen cevap vermesine karşı kalemizde art arda goller geldi,  ligin kalan haftaları göz önüne alındığında Şampiyonluğu ve düşme potasını  ilgilendirmediği için iki takımda maça rahat başladı ancak Torku Konyaspor fazla rahattı bu yüzden çok basit goller yedi ve maç aslında ilk 20 dakikada da bitti. Normalin aksine, sağ kanattan daha çok akın yediğimiz maçta daha fazla isabetli şut bulmamıza rağmen kalemize gelen her iki toptan biri gol oldu maalesef. Rıza Hoca’nın takımı etkili bas ve kanat bindirmelerinde özellikle ilk yarım saatlik dilimde etkili oldu, maçı da zaten burada bitirdiler. Torku Konyaspor’un ise özellikle ilk yarı ceza alanına top doldurmaları Mersin defansının da işine geldi. Amaç uzun toplarla ilerde çoğalıp baskı yapmak olsa da bu taktik bu hafta işe yaramadı.  Sonra ki bölüm ise yata kalka maçı bitirdiler. Kaleci Kaya için bir parantez açmak gerekirse Felgueiras geldikten sonra muazzam bir yükseliş vardı fakat son haftalarda kendisinde bir düşüş olduğunu söyleyebilirim.

 Geçen sezon 34 hafta tamamlandığında ekibimiz 42 puan toplamış ve ligi 11. sırada tamamlamıştı, Konyaspor camiası basını taraftarı bu başarıyı sağlayan Mesut Bakkal’ı yere göre sığdıramamıştı. Sezonun bitmesine 5 hafta varken yönetim bizi şaşırtsa da Aykut Hoca ile gelecek sezon planları yapsa da şimdiden çalışmalara başlasalar biz de dudaklarımızı ısırıp çağ atlamışız desek olmaz mı?

Son 7 haftadır rüya gibi maçlar oynayan ekibimiz mağlubiyet yüzü görmemiş ve şehrimize derin nefes aldırmıştı. Mersin bu rüyadan bizi uyandıran ekip oldu ama Mersin’in en büyük avantajı vuruş kalitesi yüksek oyuncuların sahada olmasıydı, bu nedenle böyle bir deplasmandan puansız dönmek anlaşılır bir şey hele ki bize son haftalarda tabiri caiz ise karnımızı kaşıya kaşıya maç izlettiren bir takım bunu yapıyorsa bu son derece normal saha içinde verdikleri emeklerden dolayı hepsini kutluyorum.

Maçın sözü;  Rüyadan kırmızı bir şeytan ile uyanmak hoş olmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR