Hasan Durucan

Hasan Durucan

RÜZGAR GÜLÜ

RÜZGAR GÜLÜ

Spor Toto Süper Lig kaldığı yerden devam ediyor. Ligin ilk yarısını Beşiktaş mağlubiyetiyle kötü kapatan temsilcimiz de ikinci yarıya Manisa deplasmanından aldığı galibiyetle fırtına gibi başladı.

18.hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor’a Manisa 19 Mayıs Stadı’nda konuk olduk. Müsabakanın öncesinde devreyi 6. sırada bitiren rakibimizin karşısına topladığımız 26 puanla 8. sırada ayak bastık. Olumsuz hava koşulları ve kötü zemin karşısında rakibimizin sakat ve cezalı oyuncusu bulunmazken temsilcimiz Konyaspor yine Alban Meha’nın yokluğuyla mücadeleye başladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren yönetim ise geçtiğimiz hafta başında Slovenya’nın Domzale takımında forma giyen 26 yaşındaki oyuncu Nejc Skubic ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere toplamda iki buçuk yıllık sözleşme imzalayarak bu oyuncuyu kulübe kazandırmıştı. Ayağının tozuyla takımda forma şansı bulan oyuncu Kocaman tarafından Ziraat Türkiye Kupası sonrası Türkiye Futbol Ligi’nde Akhisar maçıyla ilk resmi maçına çıktı.

Devre arasında Uğur İnceman, Ömer Şişmanoğlu, Kenan Özer ve Özgür Özkaya ile de yollarını ayıran temsilcimizin Akhisar karşısında nasıl varlık göstereceğinin merakı içerisinde hakemin başlama düdüğüyle oyuna dahil olduk. Neredeyse maça ilginin yok denecek kadar az olduğu karşılaşmada Konyaspor taraftarının takımlarına olan desteklerini deplasmanda duymak hiç de zor olmadı. Kanatları destekleyen Kocaman, üç ön libero ve tek forvet ile gözümüzü iyice alıştırdı. Topu ayağında tutan, rakibi sahasına hapsetmek isterken defansif anlamda da sorun yaşamak istemeyen ve kaleye kanatlardan giderek gol bulma ümidi taşıyan teknik genel manada işe yaradı diyebilirim.

Çok kontrollü ve bir o kadar da istekli başlayan ekibimiz müsabakanın ilk on beş dakikasında rakibinden  yediği baskıdan sonra sahada dengeyi kurdu ve kendini hissettirmeye başladı. Ne yalan söyleyeyim daha maçın 25 dakikası olmadan beklemediğim bir anda Mehmet Uslu’nun sağ köşeden kullandığı köşe atışında Vukovic’in kafa vuruşuyla meşin yuvarlığı filelerle buluşturup skoru değiştirdi.

Attığımız gole Aykut Hoca’nın çok sevindiğini gözlemleyemesek de deplasmanda skor avantajını yakalamanın mutluluğunu yaşarken altı dakika sonrasında farkı ikiye çıkardığımız golle Aykut Kocaman da dahil tüm kadro sevinç yumağı haline geldi. Mbamba’nın nefis ara pasında yeni transferimiz Skubic’in sağ kanat sol çizgiden yerden yaptığı ortasında Rangelov suskunluğunu bozdu ve takımını rahatlattı.

İlk yarıyı iki farklı skorla deplasmanda önde kapatan temsilcimiz ikinci yarıya da rahat ama temkinli başladı. Rüzgarın ve zeminin oyun gidişatını kötü etkilediği karşılaşmada her iki takımda pas yapmakta oldukça zorlandı. İkinci yarının ilk on ve son on beş dakikalarında yediğimiz baskıların dışında nerde ne yaptığını bilen ve oyunun kontrolünü elinde tutan bir Konyaspor görüntüsü vardı. Son dakikalarda Akhisar Belediyespor dengeyi bozarak varını yoğunu sahaya yansıtsa da skoru korumasını bildik ve maçı tamamladık. Akhisar Belediyespor teknik direktörü temsilcimizin çok iyi pas yaparak oyunu kazandığını dile getirmesine rağmen aksine yaptığımız 289 pasın neredeyse yarısı olan 145’i başarılıydı. 434 pasın 292’sinde başarı sağlayan Akhisar ise bize nazaran daha toplu görüntü verdi. Sonuç itibariyle rüzgara hükmeden temsilcimiz rüzgarı arkasına almayı başarınca yüzleri güldürdü. İlk yarı kendi evinde yenilmeyen Akhisar’a mağlubiyeti tattıran yeşil beyazlı ekip böylelikle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptı. Kupada da grubumuzda yer alan ve kendi evinde ikinci yarıya galibiyetle başlayan Kayserispor’u bu hafta konuk edeceğiz. Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş. Umarım kendi saha ve seyircisi önünde istikrarını sürdürmek için galibiyet parolasıyla sahaya çıkarak Kayserispor’u da eli boş uğurlayacağız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR