Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz:
"Türkiye, İslam Birliğini kuracak dirayete sahip bir ülkedir. Burada eksik olan şey, siyasi kararsızlıktır."

ZONGULDAK (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, "Türkiye, İslam Birliğini kuracak dirayete sahip bir ülkedir. Burada eksik olan şey, siyasi kararsızlıktır." dedi.

Akkiraz, partisinin Zonguldak İl Başkanlığında düzenlenen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Kapitalizmin istismar ettiği kesimlerin başında işçilerin geldiğini vurgulayan Akkiraz, şöyle devam etti:

"İşçilerimizin emeğini, batının bize dayattığı vahşi kapitalizmden alması mümkün değildir. Bu anlayış her zaman işçi sınıfını kullanarak birtakım elitlerin menfaatlerini işçi haklarını, çeşitli suni haklar üzerinden devşirmişler ve işçi sınıfını sermaye kesiminin kölesi haline getirmişlerdir. Biz işçi kardeşlerimizi hiçbir zaman üzmedik, mahcup etmedik. 28 Şubat'tan sonra iktidara gelen işbirlikçi partiler aşama aşama Türkiye'de büyük bir manevi tahribata sebep olmuşlardır. Bu partiler ekonomik yıkıma sebep olmuşlardır. Dış politika faciasının nedeni ve sebebi olmuşlardır. Yaklaşık 15 yıldan buyana AK Parti kadroları maalesef saydığımız bu üç alanda krizi daha derin ve içinden çıkılmaz hale getirmiştir. AK Partililer bizim kardeşlerimizdir. Muhafazakar olduklarını iddia eden bu kadrolar 15 yıllık iktidarları döneminde eğitimin fiziki boyutunu mükemmel hale getirmeyi başarmış olmalarına rağmen, eğitimin muhtevası konusunda bir iğne ucu kadar müspet bir adım atmamışlardır."

Türkiye'nin borç batağının içine sürüklendiğini iddia eden Akkiraz, Türkiye'nin her gün ihracatta gerilediğini bildirdi.

Akkiraz, "Borçların bu memlekette faizci kapitalist nizamın finans merkezli para politikalarından vazgeçilip emeğin ön plana çıkartılması, üretimin artırılması anlayışına geçilmelidir. Türkiye, İslam Birliğini kuracak dirayete sahip bir ülkedir. Burada eksik olan şey, siyasi kararsızlıktır. Milli Görüş iktidarıyla bu siyasi kararsızlık siyasi kararlılığa dönüşecek ve İslam Birliği kurularak sadece bölgemiz insanının huzur ve saadeti değil bütün insanlığın saadeti temin edilmiş olacak." ifade etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.