Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:
"Belki terör şu anda 40 yılın en azgın zamanını yaşıyor. Bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele edilemez"

MUŞ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, terör eylemlerinde "40 yılın en azgın zamanının yaşandığını" öne sürerek, "Bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele edilemez." dedi.

İriş, "Saadet Partisi Bölge Hamle Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, terör, iç göç, mülteci sorunu, ahlaki ve manevi sahadaki yozlaşmalar, aile yapının sarsıntı geçirmesi gibi konuları ele aldıklarını söyledi.

"Belki terör şu anda bizim yaşadığımız zaman dilimi içerisinde 40 yılın en azgın zamanını yaşıyor." diyen İriş, canların yandığını, ateşin ülkeye girdiğini, her gün ocakların söndüğünü ifade etti. İriş, "Bataklık kurutulmadan sivrisinekle mücadele edilemez." ifadesini kullandı.

Bu mikrobu, bu terörü üreten yapılar değiştirilmeden, o kaynaklar kurutulmadan terörün önlenemeyeceğine vurgu yapan İriş, şöyle konuştu:

"Bu çekiç güç zamanında aslında terör azmaya başlamıştı. 96 yılında, 97 yıllarının başında rahmetli Erbakan Hocamız Başbakan olduğunda bu çekiç gücün ne melem bir şey olduğunu, terörü nasıl desteklediğini, nasıl erzak ve silah verdiğini fotoğraflarıyla, belgeleriyle Meclis'te gösterdi. Bu ülkenin sorunlarını ancak milli görüş zihniyeti tebliğiyle çözebiliriz. Ancak bu ülkedeki insanlarımızla mutlaka iyi diyaloglar kurarak bölgede barışı bu ülkedeki insanlarla beraber çözebiliriz. Çok iyi biliyoruz ki bugün bu terörün kökünde 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut'ül Amare'de kimlerle mücadele ettiysek yine çözüm oradadır. Yine onların elini buradan çekmeden, onların fitnelerini söndürmeden, onların bu ülkeden, bölgeden koparmadan terörü önlemek kesinlikle mümkün değildir. İşte mücadelemiz budur."

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.