Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Türkiye, mevcut durumun tekrarı ve mevcut düzenin devamı yerine yeni bir anlayışla yeni bir vizyona öncülük etmelidir. İhtilafların değil ittifakların, ayrılıkların değil birliklerin ön plana çıkacağı yeni bir başlangıcın mimarı olmalıdır" - "İslam ülkel

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye, mevcut durumun tekrarı ve mevcut düzenin devamı yerine yeni bir anlayışla yeni bir vizyona öncülük etmelidir. İhtilafların değil ittifakların, ayrılıkların değil birliklerin ön plana çıkacağı yeni bir başlangıcın mimarı olmalıdır." dedi.

Kamalak, 14-15 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi öncesi, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İİT'nin 47 yıl önce İslam ülkeleri arasındaki birlik ve dayanışmayı, ekonomik ve kültürel işbirliğini, artırmak, İslam ülkelerinde huzur ve güveni sağlamak için kurulduğunu belirten Kamalak, "İslam dünyası, tarihin en dağınık, en parçalanmış dönemlerinden birini yaşıyor. İslam ülkeleri bırakın işbirliğini, tarih en kanlı ırk ve mezhep fitneleriyle boğuşuyor. İslam ülkelerinin her biri, kaosun, anarşinin, terörün kol gezdiği bir coğrafyaya dönüşüyor." diye konuştu.

Kamalak, zirvenin üzerinde, yıllardır zulme ve ambargoya maruz kalan Filistinli masumların, Suriye'de hayatını kaybedenlerin, 14 milyon mültecinin, emeği sömürülen, kaynakları yağmalanan, ülkeleri parçalanan 2 milyar Müslüman'ın vebalinin ve sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatının varlığının ve çalışmalarının sorgulanır hale geldiğini belirten Kamalak, sözlerine şöyle devam etti:

"İslam dünyasının artık, görkemli, şatafatlı zirvelere değil şahsiyetli bir duruşa ihtiyacı vardır. Süslü laflara, ağdalı bildirilere değil, İslam dünyasını aydınlık bir geleceğe taşıyacak kararlı bir tutuma ihtiyacı vardır. İslam ülkeleri yöneticileri, kısır çekişmelerden kurtulup, ümmetin geleceğini düşünerek hareket etmelidir."

Kamalak, İslam ülkelerinin içine düştüğü acziyet durumunun, bugün yaşanan problemlerin kaynağı olduğunu ifade ederek, "İslam ülkelerinin yöneticileri siyonizmin sinsi oyunlarına alet olmamak için çok titiz davranmalıdır." dedi.

Zirvede İslam İşbirliği Teşkilatı başkanlığını Türkiye'nin devralacağını hatırlatan Kamalak, şunları kaydetti:

"Bu durum hem Türkiye hem de İslam dünyası için yeni bir fırsat oluşturmalıdır. Türkiye mevcut durumun tekrarı ve mevcut düzenin devamı yerine yeni bir anlayışla yeni bir vizyona öncülük etmelidir. İhtilafların değil ittifakların, ayrılıkların değil birliklerin ön plana çıkacağı yeni bir başlangıcın mimarı olmalıdır. Çünkü biz biliyoruz ki Müslümanlar Cenab-ı Allah'ın kendilerine bahşettiği imkanları birleştirdikleri takdirde muazzam bir güç oluştururlar."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin tutuklanmasına ilişkin "sistemin kendisini sorgulaması" gerektiğini bildirdi.

"Okuduğunuz, devletin resmi kitaplarında hiç haram ve günah kavramlarına rastladınız mı?" diye soran Kamalak, "Herkesin başına bir polis dikseniz, o polisin başına bir polis daha dikmeniz gerekir. Ama vicdanlara bir şey yerleştirirseniz, o vicdan polisten daha etkin görev yapar." değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, "Bakın 400 yıl önce Karacaoğlan diyor ki, 'Yeme el malını, er geç verirsin. İğneden ipliğe sorulur bir gün. Benim korktuğum sırat köprüsü, cehennem üstüne kurulur bir gün.' Bu yaklaşım var mı devletimizin eğitim sisteminde? Hatırlayın bu ülkenin yıllardır vergi şampiyonu Manukyan'dı. Manukyan ne iş yapıyordu? Genelev patroniçesi. Devlet böyle olursa vatandaş da böyle olur. Şaşılacak bir şey yok." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.