Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"(AK Parti'nin olağanüstü kongre kararı) Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti Kongresi'nde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için, Sayın Başbakan'ın görevine son vermek için bu kongre kararı alındı. İki gün önceki konuşmasından isti

SİVAS (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin olağanüstü kongre kararına ilişkin, "Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti Kongresi'nde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için, Sayın Başbakan'ın görevine son vermek için bu kongre kararı alındı. İki gün önceki konuşmasından istifa edeceği anlaşılıyordu, mesajları öyleydi." dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Seninle Değişir Bu Dünya, Üniversite Gençlik Buluşması" konulu söyleşiye katılmak üzere, Sivas'a gelen Kamalak, Susamışlar Konağı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin olağanüstü kongre kararı alması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu kongrede aday olmayacağını açıklamasına ilişkin Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti Kongresi'nde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için, Sayın Başbakan'ın görevine son vermek için bu kongre kararı alındı. İki gün önceki konuşmasından istifa edeceği anlaşılıyordu, mesajları öyleydi. Sayın Cumhurbaşkanı sanıyorum, 'Bu şekilde istifa etmen şık olmaz, en iyisi usulüne uygun biçimde görev değişimi olsun' demiş olmalı. Nasıl olacak o, bir kongreye gidelim, yeni genel başkan seçelim, o genel başkanda başbakan adayıdır. Dolayısıyla Sayın Davutoğlu'nun aday olması beklenmez zaten."

- "Seçimlere tek başımıza gideceğiz"

Erken genel seçim olması durumunda Saadet Partisi'nin seçimlere tek başına gireceğini vurgulayan Kamalak, "Göreceksiniz tek başımıza gideceğiz ve Allah'ın izniyle ülkenin geleceğine el koyacağız." dedi.

Milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'ni iktidara taşımak için Anadolu'yu dolaştığını aktaran Kamalak, "Milleti öğretilmiş bir çaresizlikle terbiye etmeye çalışıyorlar. Nedir o, AK Parti diyor ki, 'Biz gidersek CHP gelir, istemiyorsanız oyu bana vereceksiniz' diyor. CHP'de diyor ki 'Biz gidersek laiklik gider, oyu CHP'ye ver.' Bu milleti kamplaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Bu oyunu bozacağız, biz bu oyunlarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Dört sefer partimiz kapatıldı, ama her bir engeli aştık." diye konuştu.

Ülkedeki terör olaylarının arttığına işaret eden Kamalak, bunu durduracak tek partinin Saadet Partisi olduğunu savundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.