Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Rusya ile aramız açılmamış olsaydı kanaatimce Kilis'e bu bombalar, roketler atılamazdı"- "Fidan gibi gençlerimizi al bayrağa sarılı mezara gönderiyoruz. Eğer barışa sarılmazsak bu olaylar büyüyerek devam eder"

KİLİS (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Rusya ile aramız açılmamış olsaydı kanaatimce Kilis'e bu bombalar, roketler atılamazdı" dedi.

Kamalak, Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kente, geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere geldiğini söyledi.

Vali Tapsız'ın kendilerine yaşananlarla ilgili bilgi verdiğini ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

"Bu olaylar kaçınılmaz gibi gözüküyordu. 'Yanlış politikanın bir sonucudur' diye düşünüyoruz. Bu olayların bu boyutlara ulaşacağını biz 5,5 yıl önce haber verdik. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 'Suriye'deki gelişmeler Türkiye'nin iç meselesidir, Esad sen orada oturamazsın' diyordu. Bunu da kanaatimce ABD Başkanı Obama'nın 'Esed yürüyen bir ölüdür en kısa zamanda gidecektir' sözünden güç alarak ifade etmiştir. Biz, Saadet Partisi üst düzey yöneticileri gittik ve makamında Esed'i uyardık. Yanımızda da 20'ye aşkın gazeteci arkadaşımız vardı. Suriye'de ve Türkiye'de basın toplantıları yaptık, iktidarı da ciddi manada uyardık. Ayrıca Rusya ile aramız açılmamış olsaydı kanaatimce Kilis'e bu bombalar, roketler atılamazdı."

Kamalak, Türkiye'nin şu aşamada ne pahasına olursa olsun barışa sarılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Suriye, Irak, Mısır, Libya, İran ve Rusya'nın yanı sıra diğer komşularla barışmak zorunda olduğunu ifade eden Kamalak, "Suriye ile düşman haline gelmemiş olsaydık bugün DAEŞ, PYD ve El Nusra olmazdı. Dolayısıyla buraya roket atma olayı da olmazdı. Türkiye kan kaybediyor. Fidan gibi gençlerimizi al bayrağa sarılı mezara gönderiyoruz. Eğer barışa sarılmazsak bu olaylar büyüyerek devam eder." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.