Saakaşvili'den Gürcistan'a dönme sinyali

Saakaşvili'den Gürcistan'a dönme sinyali
Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili: - "Gürcistan'daki seçimi Birleşik Ulusal Hareket'in kazanacağından eminim. Ben de Gürcistan'a dönüp yeni oluşan ekibe destek vereceğim"

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı ve Ukrayna'da Odessa Valisi Mihail Saakaşvili, Gürcistan'da bu yıl düzenlenecek parlamento seçimlerini, kurucusu olduğu ülkenin ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareket'in kazanacağını ileri sürdü.

Saakaşvili, "Rustavi 2" televizyon kanalına verdiği röportajda, siyasi kariyeriyle ilgili planlarını anlattı ve Gürcistan'a dönme sinyali verdi.

Bu yıl yapılacak parlamento seçimini, kurucusu olduğu Birleşik Ulusal Hareket'in kazanacağından emin olduğunu vurgulayan Saakaşvili, seçimin ardından ülkesine dönüp yeni hükümeti oluşturacağını söyledi.

Hakkında çıkarılan tutuklama kararı nedeniyle ülkesine dönemeyen Saakaşvili, Gürcistan'da halihazırda iki büyük güç bulunduğunu, bunlardan birinin eski Başbakan ve iş adamı Bidzina İvanişvili, diğerinin de Birleşik Ulusal Hareket olduğunu savundu.

Saakaşvili, "Birleşik Ulusal Hareket'in seçimi kazanacağından eminim. Buna hiç şüphem yok. Gürcistan'da şimdi iki güç var: Bunlardan biri İvanişvili'ye bağlı, diğeri ise bana. Üçüncü bir şey yok şimdilik. Hesaplarımıza göre bu yıl parlamento seçimini biz kazanacağız. Sonra ben de Gürcistan'a dönüp yeni oluşan ekibe destek vereceğim." dedi.

Ülkesini çok özlediğini ve geçmişinden gurur duyduğunu ifade eden Saakaşvili, aynı zamanda Ukrayna'da başlattığı reformları ve yolsuzluğa karşı verdiği mücadeleyi devam ettireceğini belirtti. Saakaşvili, Gürcistan ile Ukrayna'nın birçok alanda ortak geleceği olduğunu savundu.

Saakaşvili, geçen yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna vatandaşlığına geçirilerek Odessa iline vali olarak atandıktan sonra Gürcistan vatandaşlığından çıkarılmıştı. Saakaşvili, kurucusu olduğu Birleşik Ulusal Hareket'e başkanlık yapma hakkını da kaybetmişti.

Parlamento seçimi için henüz tarih belirlenmedi. Seçimin sonbahar aylarında yapılması bekleniyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.