Sabah yorgunluğu ve kilo alma nedeni

Sabah yorgunluğu ve kilo alma nedeni
Diyetisyen Esra Kula, son zamanlarda çok popüler olan yatmadan önce yoğurt yemenin, sabah yorgunluğu ve kilo alma nedeni olduğunu söyledi.

Diyetisyen Esra Kula, son dönemlerde sosyal medya aracılığıyla yayılan yatmadan önce yoğurt yemenin özellikle göbek yağlarını eritip kilo verdireceğine dair paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yatmadan en az 2 saat önce yeme kesilmeli
Dünyanın en sağlıklı yoğurdu ya da başka herhangi bir yiyeceği olsa da yatmadan önce yemenin kilo vermenin aksine aldıracağını ve sabah yorgun uyanmaya neden olacağını kaydeden Diyetisyen Esra Kula, “Uyuduğumuzda bütün vücut sistemi, dolayısıyla sindirim sistemi de kendini yavaşlatır. Normalde 2 saatte boşalabilen bir midenin hızı 4 saate kadar boşalacak biçimde düşer.

Aynı şey bütün organlar için de geçerlidir. Dolayısıyla gece bir şey yiyip yattığınızda ve ardından sabah uyandığınızda gece boyu tüm sistem çalıştığı için yorgun uyanmanız mümkün. Ayrıca aldığınız gıdayı uykuda geçirdiğiniz zaman içerisinde yakamayacağınız için gıdadan gelen enerjiyi vücut yağ olarak depolayacaktır. O nedenle yatmadan en az 2 saat önce yemeyi kesmek gerekir. Hemen yiyip yatmak hem fazla yağ hem de yorgunluk olarak geri dönecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.