Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi Açıldı

Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi Açıldı
Başbakan Yardımcısı Arınç:-"Burası 50 yataklı, kök hücrenin de çalışmalarının yapılabileceği bir merkez olacak"- "(Silahlı saldırıda yaralanan Gürsu Belediye Başkanı Yıldız) Şu anda Rabbimizden dualarla sağlıklı bir gelişme ümit etmekten başka bir çarem

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da hizmete alınan 50 yataklı Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi'nin, kök hücre çalışmalarının da yapılabileceği bir merkez olacağını söyledi.

Arınç, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde, inşa edilen hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 20 Mayıs'ta makamında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın yakınlarını Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ettiğini söyledi.

Yıldız'ın çok değerli bir insan olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"Menfur bir saldırıda ağır yaralandı. Hep Ankara dışında olduğum için gelememiştim. Eşini, babasını, annesini ziyaret edeyim, kendisinin sağlığı hakkında bilgi alayım diye arzu ettim. Hepsi oradaydı. Cüneyt Yıldız kardeşimiz için her şey yapıldı. Şevket Yılmaz Hastanesi'ndeki cerrahlara ve doktorlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar. Şu anda Rabbimizden dualarla sağlıklı bir gelişme ümit etmekten başka bir çaremiz yok. Allah sağlık versin, sevenlerine kavuştursun."

- "Güney Marmara'nın ihtiyacını karşılayacak"

UÜ'nün köklü bir üniversite olduğunu, çok değerli akademisyenlerle nitelikli bir eğitim verildiğini belirten Arınç, Sabahattin Gazioğlu tarafından üniversite yerleşkesinde yaptırılan hastanenin hayırlı olmasını diledi.

Arınç, şunları kaydetti:

"Burası, 50 yataklı, kök hücrenin de çalışmalarının yapılabileceği bir merkez olacak. Yaşlılar için onkolojide bir bölümümüz var ancak çocuklar açısından bu açığımızı kapatmak mecburiyetindeydik. Sadece Bursa'nın değil, belki Güney Marmara'nın da büyük bir ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Bursa'da bu tür hamiyetli ve gayretli insanların sayısı az değil. Gittiğim her yerde Bursa'daki bu potansiyeli, her alanda hizmetler yapan değerli insanlarımızı takdirle yad ediyorum. Eskiden hayırseverler cami, Kur'an kursu yaptırırlardı. Kendilerine hizmet olarak sadece bu gösterilirdi ama şimdi o alanda ihtiyaçlarımız oldukça azaldı ve başka hizmet alanlarında hayırseverlerimiz çok büyük mesafeler aldı."

Herkesi hayır yapmaya teşvik etmek gerektiğini dile getiren Arınç, hastanenin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayırsever iş adamı Gazioğlu'na bir plaket veren Arınç, daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile kurdeleyi keserek hastaneyi hizmete açtı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.