'Sabahın İlk Işıklarına Kadar Çarpıştık'

'Sabahın İlk Işıklarına Kadar Çarpıştık'
Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kapatan askerlere operasyon düzenleyen özel harekat timinin amiri, o gece yaşananları AA'ya anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı polisin ve vatandaşların gösterdiği direnişin başarılı olmasının ardından hemen her gün yeni bir kahramanlık öyküsü ortaya çıkıyor.

Darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kapatan askerlere karşı ekibiyle kahramanca savaşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı, o gece yaşananları, AA muhabirine anlattı.

İsmini gizli tutan özel harekat timinin amiri, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'la 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbecilere operasyon düzenlediklerini söyledi.

O gün 22.30 sıralarında "bir grup askerin, zırhlı araçlarla Boğaziçi Köprüsü'nü kestiği ve darbe teşebbüsünde bulunduğu" bilgisinin verildiğini, Atatürk Havalimanı'ndaki Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden acil şekilde çıkış yaptıklarını aktaran tim amiri, kısa sürede köprüye vardıklarında bir grup askerin tank ve zırhlı araçlarla yolu kapatmış olduğunu, çevrede tertibat aldıklarını gördüklerini belirtti.

-Kanımızın son damlasına kadar savaştık"


Özel harekat amiri, köprüye gelen ve kendileriyle kısa bir toplantı yapan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın "TSK içinde küçük bir grup darbe teşebbüsünde bulunuyor. Bu askerlerin, Doğu ve Güneydoğu'da birlikte görev yaptığımız askerlerle alakaları yok. Devlet büyüklerimiz ve Türk milleti yanımızda. Hiçbir şekilde geri adım atmayıp kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse hep birlikte şereflice şehit oluruz. Canından şüphe eden, korkan veya operasyona girmek istemeyen varsa burayı terk edebilir" dediğini anlattı.

Amir, Emniyet Müdürü Çalışkan'a "Sonuna kadar yanınızdayız, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız, seve seve şehit olmaktan kaçınmayacağız." cevabını verdiklerini ifade etti.

Operasyon için tam teçhizatlı 15 özel harekat polisiyle birlikte köprüde konumlandıklarını bildiren özel harekat polisi, "Köprüde ve çevresinde önlem alırken vatandaşlar gelmeye başladı. Darbeci askerler vatandaşların üzerine hedef gözeterek ateş açınca anında karşılık verdik. Yoğun bir çatışma yaşandı. Daha sonra yol üzerinde bulunan yaralıları ve şehitlerimizi alarak ambulanslara taşıdık." dedi.

-"Sabahın ilk ışıklarına kadar çarpıştık"


Emniyet Müdürü Çalışkan'ın talimatıyla, darbecilerin açtığı ateşten vatandaşların zarar görmemesi için TOMA'ları kullanarak barikat oluşturduklarını anlatan amir, şöyle devam etti:

"TOMA'larla barikat kurunca darbeciler bu sefer tanklarla ateş açmaya başladı. TOMA'yı delen bir tank mermisi, metrobüs durağındaki sivil vatandaşların bulunduğu noktaya isabet etti. Burada çok sayıda vatandaş şehit oldu ve yaralandı. Biz de askerlere karşı yeniden müdahalede bulunduk. Milletimizin ve müdürümüzün desteğiyle sabahın ilk ışıklarına kadar çarpıştık. Darbeciler kaçamayacaklarını anlayınca sabah teslim oldular. Darbecileri gözaltına aldıktan sonra vatandaşlarımız tankların üzerine çıkarak Türk bayrakları açtı."

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a askerler tarafından ateş açılmış, Çalışkan yara almadan kurtulurken, yanındaki korumalarından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Münir Alkan şehit olmuş, polis memuru Mehmet Önay ise ağır yaralanmıştı. Çalışkan'ın Özel Kalem Müdürü olan ve darbe girişiminin ardından İstihbarat Şube Müdürlüğüne atanan Özgür Taşdemir de bacağından yaralanmıştı.

Darbe girişiminde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2'si polis 31 kişi şehit olurken 3'ü polis 168 kişi yaralanmış, 5 asker ise öldürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.