Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanlığında yeni yapılanma

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanlığında yeni yapılanma
Sabancı Holding, bünyesinde yer alan Sanayi Grup Başkanlığı ve Çimento Grup Başkanlığı organizasyonlarını "Sanayi Grup Başkanlığı" çatısı altında birleştirme kararı aldı- Sanayi Grup Başkanlığı görevini, halen Çimento Grup Başkanı olarak görev yapmakta o

İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding, bünyesinde yer alan Sanayi Grup Başkanlığı ve Çimento Grup Başkanlığı organizasyonlarını "Sanayi Grup Başkanlığı" çatısı altında birleştiriyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding, bünyesinde yer alan Sanayi Grup Başkanlığı ve Çimento Grup Başkanlığı organizasyonlarını "Sanayi Grup Başkanlığı" çatısı altında birleştirme kararı aldı.

Yeniden yapılandırılan Sanayi Grup Başkanlığı görevini, halen Çimento Grup Başkanı olarak görev yapmakta olan Mehmet Hacıkamiloğlu yürütecek. Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun ise, özel projelerden sorumlu Üst Yönetici (CEO) Danışmanı olarak görev yapacak. Sanayi Grup Başkanlığı altında Akçansa, Çimsa, Brisa, Yünsa, Kordsa Global, Temsa Global, Temsa İş Makinaları, Temsa Motorlu Araçlar ve Yünsa şirketleri yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Sabancı Holding olarak, paydaşlara değer yaratma hedefiyle, iş süreçlerini sürekli iyileşme anlayışı ile yönettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yaklaşımdan hareketle, tüm üretim faaliyetlerimizi tek bir çatı altında birleştirme kararı aldık. Böylece, tüm sanayi şirketlerimizi daha fazla birbirinden öğrenen, teknoloji odaklı, operasyonel verimliliği yüksek bütünsel bir yaklaşımla yöneterek, sinerjimizi daha da güçlendireceğiz. Sanayi Grubumuz yeni organizasyonuyla Topluluğumuzu daha da ileriye taşıyacak. Bu organizasyonun sorumluluğunu ise değerli arkadaşımız Mehmet Hacıkamiloğlu üstlenecek. Topluluğumuza uzun yıllardır birçok başarıya imza atan Mehmet Pekarun ise, özel projelerden sorumlu CEO Danışmanı olarak süreçlerimize katkı sağlamaya devam edecek. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”


- Mehmet Hacıkamiloğlu hakkında


1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Hacıkamiloğlu, 2001 yılında Sabancı Üniversitesinde Executive MBA programını tamamladı. 1992-1993 yılları arasında Üstay İnşaat şirketinde Saha Mühendisi olarak görev yaptı ve Sabancı Topluluğuna 1993 yılında katılarak Betonsa’da sırasıyla Hazır Beton Tesis Şefi ve Yatırım ve Planlama Şefi olarak çalıştı. 1997-1999 yılları arasında Akçansa’da Strateji Geliştirme ve Planlama Müdürü, 1999-2001 yılları arasında Agregasa’da Şirket Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2001-2003 yılları arasında Akçansa’da Finans Koordinatörü olarak çalıştı. 2003 yılında Çimsa’ya Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 1 Temmuz 2006 tarihinde Çimsa Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Hacıkamiloğlu, 1 Eylül 2014 tarihinde Akçansa Genel Müdürü görevine getirildi. Hacıkamiloğlu, 17 Şubat 2016 tarihinden bu yana Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.