Sabancı suikasti faili Akkol'un yakalanması

Sabancı suikasti faili Akkol'un yakalanması
Akkol ve Adıyaman'ın avukatı Aslan: - "Aydın'da yürütülen soruşturma farklı, Sabancı konusu İstanbul Savcılığınca yürütülen bir soruşturma. Aydın'da, buraya ilişkin soruşturma tamamlanacak, ardından başka savcıların elindeki dosyalarla ilgili süreç başlay

İZMİR (AA) - Terör örgütü DHKP/C üyesi İbrahim Akkol ile Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan, Aydın'da yürütülen soruşturmanın Sabancı suikastiyle ilgisi bulunmadığını, müvekkili hakkında kesinleşmiş hapis cezasının olmadığını belirterek, "Süreç 20 yılı buldu, zaman aşımı söz konusu olabilir" dedi.

Aslan, Akkol ve Adıyaman'ın gözaltında tutulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilleriyle görüşme fırsatı bulduğunu, kendilerine henüz bir suçlama yöneltilmediğini söylediklerini belirtti.

Emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmede soruşturmaya ilişkin dosyanın hazır olmadığının ve yarına kadar ek gözaltı süresi alındığının söylendiğini kaydeden Aslan, henüz ifade alımına da başlanmadığını bildirdi.

Gazetecilerin, süren soruşturmanın Sabancı suikastini kapsayıp kapsamadığına ve Akkol hakkında kesinleşmiş hapis cezası olup olmadığı yönündeki soru üzerine Aslan "Sabancı suikastiyle ilgili ifade vermesi söz konusu değil. Aydın'da yürütülen soruşturma farklı, Sabancı konusu İstanbul Savcılığınca yürütülen bir soruşturma. Aydın'da, buraya ilişkin soruşturma tamamlanacak, ardından başka savcıların elindeki dosyalarla ilgili süreç başlayacak. Sabancı suikastiyle ilgili müvekkilimin kesinleşmiş hapis cezası yok. Süreç 20 yılı buldu, zaman aşımı söz konusu olabilir" diye konuştu.

Aslan, zanlılarda ele geçirilen mühimmat ve yapacakları eyleme ilişkin soruya ise "müvekkillerinin yurt dışından geliş sebeplerini attıkları sloganlarla anlatmaya çalıştıkları" cevabını verdi.

Avukat Aslan, Fadik Adıyaman'ın kimlik bilgilerini kullandığı Hatice Çalışkan'ın da emniyette gözaltında tutulduğunu, Akyol ve Adıyaman'la bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.