Saç bakımına 357 milyon dolar

Saç bakımına 357 milyon dolar
Türkiye'nin saç bakımına yönelik dış ticareti geçen yıl, boyadan spreye, peruktan fırçaya 200 milyon dolarlık ithalat, 157 milyon dolarlık da ihracat olmak üzere toplam 357 milyon dolara ulaştı

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, 2015 yılında saç bakımına yönelik ürünlerin dış ticaret tutarları dikkati çekti.

Ürünler arasında en yüksek tutara sahip şampuanda ihracat 87 milyon dolara dayanırken, ithalat 84,2 milyon dolarda kaldı. Aynı dönemde saç boyasında ithalat 43,2 milyon dolar, ihracat ise 14,2 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Saç spreyi için 3 milyon dolar ödendi, 5 milyon dolarlık sprey ihracatı yapıldı.

Türkiye'nin diğer saç müstahzarları (kullanıma hazır) başlığındaki ihracatı aynı yıl 46,5 milyon doları aşarken, adı geçen kalemde ithalat 34,1 milyon dolarda kaldı.

Saç fırçalarına yönelik dış ticaretin toplam tutarı söz konusu yıl 7,5 milyon dolar olarak hesaplanırken, bunun 6,1 milyon dolarını ithalat oluşturdu. Süs tarakları ve saç tokalarında da 14,8 milyon dolarlık ithalat tutarı dikkati çekti. Aynı kalemde ihracat 1,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Peruk dış ticareti "insan saçından", "dokumaya elverişli sentetik maddelerden" ve "diğer maddelerden" olmak üzere 3 ayrı kalemde yapıldı. Bu kalemde en yüksek ihracat tutarı 440,8 bin dolarla sentetik perukta görülürken, ithalatta 750 bin dolarla insan saçından peruklar ilk sırayı aldı.

Türkiye'nin geçen yıl saç bakım ürünlerine yönelik ihracatı 157,1 milyon dolar, ithalatı ise 200,4 milyon dolar oldu. Böylece 2015 yılında saç ürünleri dış ticareti 357,5 milyon dolara ulaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.