Sadr'ın "hükümet karşıtı" gösteri çağrısı

Sadr'ın "hükümet karşıtı" gösteri çağrısı
Sadr Hareketi lideri Sadr:- "Aldığım ölüm tehditlerine rağmen sizlere ulaşmaya çalışacağım"- "Yarınki gösteri barışçıl ve kızgın bir gösteri olacak"

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, yandaşlarını davet ettiği yarınki hükümet karşıtı gösteriye ilişkin "Aldığım ölüm tehditlerine rağmen sizlere ulaşmaya çalışacağım. Kırmızı Bölge'ye (Yeşil Bölge) giriş bu hafta olmayacak" açıklamasında bulundu.

Sadr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Köklü reform projesine ve Iraklıların barışçıl gösteri yapmasına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kimseye saldırıda bulunmamanızı tavsiye ediyorum. Yarınki gösteri barışçıl ve kızgın bir gösteri olacak" denildi.

Sadr açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yarınki gösteride atılacak sloganlar ve açılacak pankartlar sadece Irak'a hizmet etmeli. Buna aykırı davranan kişi ve gruplar biliniz ki sizlerden değil ve onları makul yollarla kendinizden uzaklaştırın. Aldığım ölüm tehditlerine rağmen sizlere ulaşmaya çalışacağım. Gelemezsem sizden dua ve Fatiha okumanızı rica ediyorum."

Açıklamada, Sadr'ın, Kırmızı Bölge olarak adlandırdığı, başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye girişlerin bu hafta olmayacağı, Başbakan Haydar el-İbadi'nin vadettiği köklü reformları hayata geçirmek için açıkladığı 45 günlük sürenin bekleneceği şeklindeki sözlerine yer verildi.

Başbakan İbadi'nin reformlar için işaret ettiği süre, 29 Mart'ta dolacak.

Şii lider Sadr, 29 Şubat'ta yaptığı açıklamayla Bağdatlıları Yeşil Bölge'nin girişlerinde, diğer kentlerdeki yandaşlarını da vilayet meclisi binaları önünde hükümet karşıtı gösteriye davet etmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.