Safranbolu'ya tarihe dokuya uygun yolcu durakları

Safranbolu'ya tarihe dokuya uygun yolcu durakları
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki ilçenin köylerine, tarihi konak temalı yolcu durakları konuluyor

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Safranbolu'nun köylerine kent dokusunu yaygınlaştırmak amacıyla tarihi konak görünümlü yolcu durakları yapılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce şehir merkezinde 30'dan fazla "tarihi konak" temalı durak yaptıklarını söyledi.

Klasik durakların tarihi unsurlarıyla ünlü ilçedeki görselliği bozduğunu belirlediklerini vurgulayan Aksoy, "Safranbolu'nun dokusuna uygun, kültürünü yansıtan duraklar yapmaya karar verdik. Kent merkezinde birçok noktaya bu duraklardan koyduk. Safranbolu halkı ve buraya gelen misafirlerimizden de çok olumlu tepkiler aldık" diye konuştu.

Aksoy, duraklarda taş ve ahşap ile eski tarz kiremitlerin kullanıldığını aktararak şunları kaydetti:

"Durakların Türk kent kültürünün günümüzde yaşayan en önemli yapı taşlarından biri olan Safranbolu evleri mimarisinde olması, insanların büyük beğenisini kazanıyor. Şimdi bu duraklarımızı köylerimize de yapıyoruz. Derme çatma olanları yıkıp Safranbolu'nun tarihini ve kültürünü yansıtan durakları koyuyoruz çünkü köylerimizde de binlerce yıllık yapılar, kaya mezarları gibi tarihi yapılar mevcut. Şu ana kadar 14 köyde tamamladığımız çalışmayı sürdürüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.