Sağ Elin Verdiğini Sol El Görmüyor

Sağ Elin Verdiğini Sol El Görmüyor
Muş'ta sosyal medya üzerinden kurulan "Muş Şivesi Grubu" üyeleri, şehir merkezinde belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını iftar öncesi çaldıktan sonra yardım kolilerini bırakıp gidiyorlar- Grubun kurucusu Karakaya:- "İhtiyaç sahibi ailelere ul

MUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ - Muş'ta sosyal medya üzerinden bir araya gelen hayırseverler, şehir merkezinde belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını iftar öncesi çaldıktan sonra yardım kolilerini bırakıp gidiyorlar.

Kentte yaklaşık 4 ay önce sosyal medya üzerinden "Muş Şivesi Grubu" adı altında toplanan hayırseverler, ramazan ayı dolayısıyla yardım kampanyası başlattı.

Bu kapsamda şehir merkezinde belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını iftar öncesi çalan hayırseverler, topladıkları yardımlarla oluşturdukları kolileri bırakıp gidiyorlar.


- "Yardım kolisini kapıya bırakıyoruz"


Grubun kurucusu Mehmetşah Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla 500 aileye yardım kolisi dağıtacaklarını söyledi.

Amaçlarının Muş'ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak olduğunu anlatan Karakaya, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı dolayısıyla grubumuzun sosyal faaliyetleri devam ediyor. Bu yardımı bize veren iş adamlarına ve vatandaşlara teşekkür ediyorum. Biz burada sadece köprü görevi görüyoruz. Yardımları dağıtırken adaletsizlik yapmıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşıyoruz. Yardım kolisini evin kapısına bıraktıktan sonra kapıyı çalıp gidiyoruz. Evden çıkan kişi bizi hiç görmüyor. Bütün ekip arkadaşlarımdan Allah razı olsun."


- "Ramazan kardeşlik ve dayanışma günüdür"


Grup üyelerinden Erkan Aydın ise kampanya kapsamında birçok kesimden destek gördüklerini ifade etti.

Ramazanın hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma ayı olduğuna işaret eden Aydın, " 'Sağ elin verdiğini sol el görmemeli' düsturuyla yardımları kapıların önüne bırakıp geri gidiyoruz." diye konuştu.

Aydın, bu yardım kampanyasını gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini vurgulayarak, vatandaşların sosyal medyadan gruplarına üye olmasını istedi.

Erkan Aydın, ramazan ayından sonra "uyuşturucuyla mücadele" çalışması gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.