SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE GÖKÇEADA’DA DERE TAŞTI

SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE GÖKÇEADA’DA DERE TAŞTI
Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış, İlçe merkezinden geçen Çınarlı Deresinin taşmasına neden oldu. Su taşkını nedeniyle cadde ve sokakları sular altında kaldı. İlçede bir çok iş yerini de su bastı.

- Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış, İlçe merkezinden geçen Çınarlı Deresinin taşmasına neden oldu. Su taşkını nedeniyle cadde ve sokakları sular altında kaldı. İlçede bir çok iş yerini de su bastı.

Gökçeada’da gün boyunca etkili olan yağmur, akşam saatlerinde sağanak halde yağdı. Yağış nedeniyle ilçe Merkezi’nden geçen Çınarlı Deresi taştı. Dere suları ile birleşen yağmur suları, İlçe merkezindeki sokak ve caddeleri göle çevirdi. Yollardaki yağmursuyu yüksekliği 30-40 santimi buldu. Yağmurun şiddeti azaltmasıyla birlikte, Gökçeada Belediyesi’ne bağlı ekipler, temizlik çalışmalarına başladı. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketin tekrarlanmaması için hazırlıklı olduklarını belirterek, “Biz, tedbirlerimizi almıştık. İş makinelerimiz hazır halde bekledi. Ancak dere yatağı yükseklerden gelen yağmur sularını taşıyamadığı için taşan yağmur suları İlçe Merkezine aktı. Neyse ki bu kez fazla zarar meydana gelmedi. Birkaç iş yerini su bastı. Onlarla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.