Sağlık Bakanı Demircan Samsun'da

Sağlık Bakanı Demircan Samsun'da
Demircan:- "Türkiye'yi yabancı sağlık cihazları tüketim pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Türkiye, sağlık endüstrisinde bir seviyeye gelmek zorunda, bunu da yapabilecek güçtedir"- "Sağlık alanında büyük hamleleri yaparken, yapmakta olduğumuz büyük harca

SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye'yi yabancı sağlık cihazları tüketim pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Türkiye, sağlık endüstrisinde bir seviyeye gelmek zorunda, bunu da yapabilecek güçtedir." dedi.

Bakan Demircan, yeni görevi kapsamında memleketi Samsun'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Demircan, burada düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Sağlık alanının kutsal bir hizmet alanı olduğuna işaret eden Demircan, "Sağlıkta insan merkeze alınmış, insanı yaşatma esasa alınmıştır. İnsan daha hayata gelmeden hizmete başlar, hayatının sona erdiği ana kadar hizmet eder. Mesaisi olmayan kutsal bir hizmettir. İnsanımıza 7/24 hizmet eden bir sektördür." ifadesini kullandı.

Sağlık sektöründe AK Parti hükümetlerinin yüksek bütçeli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Demircan, çıtanın yükseğe alındığını, bunun sürdürülebilirliği ve çıtayı daha da yukarıya çekme aşamasına başlandığını aktardı.

Türkiye'de sağlıkta ikinci dönüşüm döneminde olunduğunu vurgulayan Demircan, şehir hastanelerinin bunun önemli göstergeleri arasında bulunduğunu belirtti.

- "Sağlık sistemi cumhurbaşkanlığı sistemine uygun hale getirilecek"

Türkiye'de yüksek standartlı hizmet verildiğini dile getiren Demircan, şöyle devam etti:

"Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye'nin dışındaki dünyaya, özellikle Türkiye'nin etrafındaki ülkelere sağlık hizmetlerini ulaştırma, onların da bu hizmetlerden yararlanması imkanını sunacak şekilde standardı yüksekliğe dönüktür. Türkiye bunu başaracak güçtedir ve başarmaktadır. Adım, adım bu da gelişmektedir. Sağlıkta yönetimdeki dağınıklığı giderecek, aynı zamanda cumhurbaşkanlığı sistemine uygun, diğer yönetim alanlarında olduğu gibi dönüşüm olacaktır. Bu, sağlık hizmetimizin sürdürülebilir, daha kaliteli verilmesini sağlayacaktır. Çalışanlarımızla beraber Türkiye'nin sağlıkta gelmiş olduğu noktayı daha da yukarıya taşıyacağız."

- "Önce Türkiye'de üretebildiklerimizi kullanalım"

Bakan Demircan, Samsun'un sağlık endüstrisine yaptığı tıbbı cihaz üretimi ile katkıda bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Samsun'da bir medikal kümelenme başlamıştır. Bu, emeği yoğun bir sektör. Sağlık sektörüne hizmet edebildiği gibi bu sektördeki gelişmeler aynı zamanda savunma sanayisinde bile kullanılabilecek gelişmelerdir. Sağlık alanında büyük hamleleri yaparken, yapmakta olduğumuz büyük harcamaları ülkemizin sağlıkta sanayi yönünden gelişmesinin önünü açacak şekilde yapmaya planlıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'de üretebildiklerimizi kullanılım önce. Türkiye'nin sanayisi gelişsin. Bu sektördeki sanayi gelişsin."

Tıbbı cihazlar sektörünün sadece iç tüketime değil, dışa da ürün üretmesini istediklerinin altını çizen Demircan, "Üretemediklerimizi dışarıdan alıyorsak, mümkün mertebe o üretemediğimiz ürünü alma şartları arasına Türkiye'de üretilmesini... En azından Türkiye'de ortaklar bularak buraya teknoloji transferinin sağlanmasını etkileyecek şekilde alımları yönlendirmek istiyoruz. Türkiye'yi yabancı sağlık cihazları tüketim pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Türkiye, sağlık endüstrisinde bir seviyeye gelmek zorunda, bunu da yapabilecek güçtedir. Bu hem ülkemizin istihdamına hem de dış ticaret açığına katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Demircan, Samsun'daki sağlık yatırımları ve tıbbı cihaz sanayisi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.