Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"(Çözüm Süreci) AK Parti bu noktaya getirdi, sonuca da taşıyacaktır. Arzu ettiğimiz, diğer siyasi dinamiklerden de bunu provoke eden, olumsuzluğa götüren, zaman zaman tehdit eden, silahlı provokasyonlarla milletin algısını yanlışa götürecek süreçlere fırs

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çözüm Süreci"yle ilgili, "AK Parti bu noktaya getirdi, sonuca da taşıyacaktır. Arzu ettiğimiz, diğer siyasi dinamiklerden de bunu provoke eden, olumsuzluğa götüren, zaman zaman tehdit eden, silahlı provokasyonlarla milletin algısını yanlışa götürecek süreçlere fırsat vermemek" dedi.

Müezzinoğlu, Diyarbakır Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü önemseyen bir anayasayı ülkeye kazandırmanın merkeze aldıkları bir konu olduğunu söyledi.

Anayasayla ilgili diğer siyasi partilerden gerekli katkıyı alamadıklarını belirten Müezzinoğlu, "Artık önümüzdeki dönem çok fazla uğraşmayalım, 400 veya 380 milletvekilini vatandaş bize versin, yıl sonuna kadar 2-3 ay içinde yeni anayasayı yapalım. Bu millet de bundan sonra hedefine baksın. Ondan sonra 2023 hedefine hep birlikte koşalım. Çünkü patinaj yaptıkça millet, ülke kaybediyor, demokrasiyle ilgili pek çok tuzaklarla karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Ülkenin temel sorunlarından birinin "Güneydoğu problemi" olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Süreç, zaman zaman olumsuzluklarla karşılaştı, silahla tehdit edildi, provokasyonlarla sekteye uğratılmaya çalışıldı ama irade asla kaybolmadı. Bu milletin bu sorunu, 78 milyonun ortak çözmesi gereken bir sorundur. Milletin tamamına yakını siyasi iradeden bu sorunun çözülmesini talep ediyor. Siyasetçinin bu sorunu çözme görevi var. Bu dinamiğin de en güçlü sahibi AK Parti. Şuna inanıyorum ki AK Parti bu noktaya getirdi, sonuca da taşıyacaktır. Arzu ettiğimiz, diğer siyasi dinamiklerden de bunu provoke eden, olumsuzluğa götüren, zaman zaman tehdit eden, silahlı provokasyonlarla milletin algısını yanlışa götürecek süreçlere fırsat vermemek."

Müezzinoğlu, AK Parti'nin çözüm sürecini, bundan sonra da 78 milyonun kardeşliği adına üstlendiğini vurgulayarak, sürecin uzamasının bedelini provoke edenlerin, yanlış yapanların değil, milletin çektiğini anlattı.

Bursa'da yaşayan Diyarbakırlıların memleketlerine havayoluyla ulaşım konusundaki taleplerini birebir takip ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, "İnşallah haftaya bugün Diyarbakır-Bursa ve Bursa-Muş uçuş günleri takvimini sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, daha sonra Bitlis İli ve İlçeleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.