Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanlar hangi imkanlara sahipse bizim insanımızda o imkanlara layıktır, dedik. Hakkediyor, onları yapacağız dedik ve yaptık. Bu anlamda Allah'a şükürler olsun ki sağlık alanında da sessiz devrimleri ve dönüşümleri başardı

MUŞ (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanlar hangi imkanlara sahipse bizim insanımızda o imkanlara layıktır, dedik. Hakkediyor, onları yapacağız dedik ve yaptık. Bu anlamda Allah'a şükürler olsun ki sağlık alanında da sessiz devrimleri ve dönüşümleri başardık" dedi.

Muş'un kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kente gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Belediye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, çıktıkları yolda merkeze hep vatandaşları, birlik ve beraberliği aldıklarını söyledi.

Davutoğlu, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ne varsa bizim ülkemizde de o olacak dedik. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanlar hangi imkanlara sahipse bizim insanımızda o imkanlara layıktır dedik. Hakkediyor, onları yapacağız dedik ve yaptık. Bu anlamda Allah'a şükürler olsun ki sağlık alanında da sessiz devrimleri ve dönüşümleri başardık" dedi.

Sağlık alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da ne varsa Türkiye'de de olmasını istediğini hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'nin her köşesinde modern hastaneleri yaparken Muş'a da 400 yataklı Muş Devlet Hastanesini kazandırdıklarını aktardı. Davutoğlu, 100 yataklı Bulanık Devlet Hastanesini ve Varto Devlet Hastanesini hizmete sunduklarını dile getirerek, şöyle dedi:

"2002 yılında Muş'ta bir 112 acil istasyonu ve 3 ambulans vardı. 3 ambulanstan muhtemelen biri ya arızalıydı ya da tıbbi cihaz donanımı yoktu. Bulduğumuz diğer ambulans için de Muşlu vatandaşlarımıza 'Ambulansımız var ama mazotu yok' deniyordu. Şimdi Allah'a şükürler olsun ki Muş'ta 11 adet 112 acil istasyonu, 39 ambulansımız var."

112 acil, poliklinik ve ameliyathane hizmetlerinde, yoğun bakımda, yeni doğan yoğun bakım hizmetlerinde çok farklı girişimleri Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Muş'ta da gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, daha iyisini yapmak için çalıştıklarını belirtti.

Davutoğlu, 50 yataklı Malazgirt Devlet Hastanesini projelendirdiklerini, arsa sorununu çözmeye çalıştıklarını dile getirerek, '"Yine 50 yataklı Hasköy Devlet Hastanesi proje aşamasında inşallah en kısa zamanda onların da arsa sorunlarını çözerek projelerini tamamlayacak ve inşaat aşamasına geçeceğiz" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.