Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"Ben rahatsız olan Almanları anlıyorum, İngilizleri, Amerikalıları, İsraillileri... Ama rahatsız olan içerideki Fransızları anlamakta zorluk çekiyorum"- "Milletin partisi ve milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan dedi ki; 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben rahatsız olan Almanları anlıyorum, İngilizleri, Amerikalıları, İsraillileri... Ama rahatsız olan içerideki Fransızları anlamakta zorluk çekiyorum." dedi.

Dudullu Halk Sağlığı Merkezinin açılışında konuşan, Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak yerel yönetimlerin daha iyi hizmet verebilmeleri, sağlıklı birey, aile, toplum oluşturabilmeleri için gelecek dönemde çok daha güzel hizmetler yapacaklarını anlattı.

Halk Sağlığı Merkezlerinin (HASAM) bu anlamda danışma merkezleri olacağını, bu yıl Türkiye genelinde 1.000, gelecek yıl da 1.000 adet HASAM yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Yalnız hasta olunca değil, esasında buraya hasta olmadan geleceksiniz. Sağlıklı bir yaşam için ne yapmamız gerekiyor, doğrular nedir, bunun için buralara geleceksiniz. Buralarda sizlere hekimlerimiz, psikologlarımız, danışmanlarımız, sosyal destek uzmanlarımız yol haritasını verecek." diye konuştu.

Mezzinoğlu, Türkiye'nin dünyaya örnek olduğunu, artık gece uçuşlu ambulans helikopterlerin de vatandaşlara hizmet etmeye başladığını belirterek, 2000'li yılların başında turistler Türkiye'ye tatile geldikten sonra sağlıklarında bir sorun olduğunda ülkelerinden gelen ambulans uçakla alındığının sıkça duyulduğunu anlattı.

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bize de şunu dedirtiyorlardı; 'Vay anasını ya. Biz o günleri göremeyiz. Hatta bu millet buna layık değil' diyorlardı. Öyle mi? Sonra ne oldu? Milletin partisi ve milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan dedi ki; 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak, İngilizler neyi hak ediyorsa benim milletim de daha iyisine layıktır.' Rabbim ömrüne bereket versin, onun liderliğinde Türkiye'de önce zihinsel devrimi başardık. Kendisine inanan, milletine güvenen, milletin tarihiyle, geçmişiyle, medeniyet değerleriyle dünyaya zenginlik sunabilecek bir milletin mensupları olduğumuzu, 78 milyon ülke insanı olarak artık dünyaya haykırabiliyoruz. Dünya artık bu milletin, o güçlü yürüyüşünden rahatsız olmaya başladı. 'Türkiye, o büyük dev yeniden uyanıyor' diyerek bundan rahatsız olmaya başladılar. Ben rahatsız olan Almanları anlıyorum, İngilizleri, Amerikalıları, İsraillileri... Ama rahatsız olan içerideki Fransızları anlamakta zorluk çekiyorum. Ancak onlar anlasalar da anlamasalar da bu ülkeyi o medeniyet yolculuğunda dünyayla yarıştığı en ileri noktalara taşımak için milletimizle söz birliğimiz, gönül birliğimiz var."

Sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplumu başarabilmek için demokrasinin, milli iradenin, yönetimin sağlığının da şart olduğunu dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini, "Bu milletin kaderiyle geçmişte oyun oynayanlar, bugün de oynamak isteyenler hep demokrasinin, milli iradenin sağlığına müdahale etti. 1960'da bu milletin milli iradesini idama götürdüler. 80'li yıllarda tanklarla milli iradenin üzerinden silindir gibi gelip geçtiler. 90'lı yıllarda 28 Şubatlarda postmodern darbelerle milletin ümüğünü sıktılar, diğer taraftan bankalarla milleti hortumladılar. AK Parti döneminde de hep bunu yapmak istediler. Ama 'yağma yok' dedi Recep Tayyip Erdoğan. 'Millet ne derse bu ülkede o olacak' dedi ve biz 14 yıldır hep onu diyoruz." diye tamamladı.

Açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile bazı AK Partili Belediye Başkanları, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci ve bürokratlar katıldı.

Konuşmaların ardından Hasan Can, Müezzinoğlu'na Ümraniye Meslek Edindirme Kurs hocaları tarafından yapılan hat tablosunu hediye etti.

Daha sonra Mehmet Müezzinoğlu, açılışını gerçekleştirdiği merkezi beraberindekilerle gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.