Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
"Roman açılımı sürecini tamamladık, artık 'Roman kardeşliği' dönemine geçiyoruz. Biz kardeşiz, birlikte bir milletiz. Sizin evlatlarınız, bizim evlatlarımız, sizin sorunlarınız, bizim sorunlarımız" - "Süreç içinde sosyolojik olarak ayrışma varsa bunu hep

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Roman açılımı sürecini tamamladık, artık 'Roman kardeşliği' dönemine geçiyoruz. Biz kardeşiz, birlikte bir milletiz. Sizin evlatlarınız, bizim evlatlarımız, sizin sorunlarınız, bizim sorunlarımız." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Mustafakemalpaşa ilçesindeki Sosyal Dayanışma Merkezi'nin (SODAM) açılış töreninde yaptığı konuşmada, Roman vatandaşlar için bölgeye bir sosyal dayanışma ve meslek edindirme merkezi kazandırdıklarını söyledi.

Yarınlara daha umutla ve güvenle yürümeyi sağlayacak merkezin açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müezzinoğlu, "Cumhurun reisi, sizlerin resiniz Recep Tayyip Erdoğan, 'Roman açılımı' dedi. Roman açılımı sürecini tamamladık, artık 'Roman kardeşliği' dönemine geçiyoruz. Biz kardeşiz, birlikte bir milletiz. Sizin evlatlarınız, bizim evlatlarımız, sizin sorunlarınız, bizim sorunlarımız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde kendisine Roman vatandaşlarının en temel sorununu sorduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Üç temel sorun olduğunu söyledim; eğitim, iskan ve istihdam. İş, meslek sahibi olmalılar, eğitim görmeliler ve insanca yaşayacakları konutları olmalı. Bu üç konuyu merkeze aldık. Roman vatandaşlarımızın evlatları mutlaka eğitim görmeli, okullara gitmeli, ortaokul, lise yetmez üniversiteye de gitmeli. Benim sizin evlatlarınızdan hemşirelerim var, sayılarının artması lazım. Doktorların, avukatların, mühendislerin olması lazım. Sizin çocuklarınızı eğitecek Roman eğitmenlerin olması lazım. Bunu hep beraber başaracağız."

- "Siz biz ayrımını ortadan kaldırmak istiyoruz"

Roman vatandaşlarla ilgili gerekli altyapıları hazırladıklarını, asla ayrımcılığa müsaade etmediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Süreç içinde sosyolojik olarak ayrışma varsa bunu hep beraber düzelteceğiz. Biz, iki adım atacağız siz zaten bize koşarak geliyorsunuz. Ondan hiçbir tereddüdümüz yok. Allah'a şükürler olsun ki bu zihniyet, bu siyasi görüş, AK Parti'nin duruşu, kardeşlik duruşudur. Kendimiz için istediğimizi her şeyi sizler için de istiyoruz. Kendimiz için yaptığımız her güzel yatırımı, sizler için de yapmak ve siz biz ayrımını ortadan kaldırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, ilçede üç ay sonra "manevi" bir külliyenin temelinin atılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra açılışını yaptığı merkezi gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.