Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hakkındaki gensoru önergesi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hakkındaki gensoru önergesi
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: (1)- "Cizre ile ilgili toplumda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıyı da dikkate alarak Cizre'ye gidip sağlık hizmetlerini yerinde inceledim. Görüldü ki kent merkezlerinde kazılan çukurlara, tuzaklanan bombalara, yakılan, kurşu

TBMM (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Cizre ile ilgili toplumda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıyı da dikkate alarak Cizre'ye gidip sağlık hizmetlerini yerinde inceledim. Görüldü ki kent merkezlerinde kazılan çukurlara, tuzaklanan bombalara, yakılan, kurşunlanan ambulanslara rağmen bölge halkının sağlık hakkına ve hizmetine erişimi engellenememiş, kahraman sağlık personelimiz bu şartlar altında dahi sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmuş, sunmaya devam etmektedir" dedi.

Müzzinoğlu, TBMM Genel Kurulunda HDP'nin kendisi hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sırasındaki konuşmasına, vatanın, milletin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü için fedakarca hizmet eden, sağlık hizmeti sunarken şehit olan meslektaşlarına ve şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

AK Parti olarak çıktıkları mukaddes yolculukta daima insanı öncelikli tuttuklarını ve yollarına bu anlayışla devam edeceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, her insanın, hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan olduğu için eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkına sahip olduğunu belirtti.

Bu düşüncelerle dünyanın da takdir ettiği devasa bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini kaydeden Müezzinoğlu, "Bu asil millet kendisine sunulan hizmeti büyük bir kadirşinaslıkla destekledi. Her seçimde arkamızda durdu, bize güç verdi. Bu sayede büyük dönüşümleri gerçekleştirmemiz mümkün oldu" dedi.

Silahların gölgesinde, zırhlı ambulanslarla, roketatarlarla, bomba yüklü araçların patlatılmasıyla tahrip edilen hastanelerle dünyanın en fedakar sağlık çalışanlarıyla hizmet veren bir bakanlığın bakanı olarak bu gensoruya konu olmanın kendisi için bir ironi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ironiyi oluşturanların amacı zulme rıza göstermemiz ise biliniz ki bu asla olmayacak. Yine amaç 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızın herhangi bir noktasında, ay yıldızlı bayrağımızın indirilmesi ise yine asla olmayacaktır, asla gerçekleştirilemeyecektir. Bu ironiyi oluşturanlar şunu çok iyi bilsinler ki aziz milletimiz her şeyin en doğrusunu bilmekte ve bizim samimi gayretlerimizi basiretiyle her zaman en doğru biçimde değerlendirmektedir. Eminim bu ironiyi oluşturanların samimiyetini, vatanına ve milletine bağlılığını da yine aziz milletimiz basiretiyle en doğru biçimde değerlendirecektir."

-"Kamu hizmetleri terör nedeniyle engellendi, savaş nedeniyle değil"

Terörün tüm dünyanın ortak sorunu olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, terör eylemlerinde psikoloji öncelenerek fiziksel sonuçlar alınmaya çalışıldığına dikkati çekti. Terör olaylarının psikolojik boyutlarının milyonlarca kişiyi etkilediğinin, terör eylemlerinde insanların korkutularak, öldürülerek hedefe gitmenin amaçlandığının altını çizen Müezzinoğlu, bölücü terör örgütü PKK'nın da yıllardır bunu yapmaya çalıştığını belirtti.

Müezzinoğlu, "Bölücü terör örgütü, daha önce kırsal kesimlerde gerçekleştirdiği terör eylemlerini son zamanlarda şehir merkezlerine taşıdı. Vatandaşımın olağan yaşamları belirli bölge ve ilçelerde sürdürülemez hale geldi. Sokağa çıkma yasakları ilan edilmeden önce kurulmuş barikatlarla, kazılmış çukurlarla, tuzaklanmış mayınlarla ve silahlı teröristlerle kamu hizmetinin bu bölgelerde yürütülmesi engellenmeye çalışıldı" diye konuştu.

Sadece sağlık hizmetlerinin değil eğitim, adalet, güvenlik gibi kamu hizmetlerinin tümünün savaş değil, terör nedeniyle engellendiğini vurgulayan Müezzinoğlu, terörle mücadele kapsamında ilgili yasa gereği muhtelif il ve ilçelerde sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiğini söyledi.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokağa çıkma yasakları ilan edilmeden önce İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon sağlanarak, sağlık hizmetleri öngörülen sürece göre yeniden planlandı. Bu çerçevede, acil sağlık hizmetleri kapsamında ek insan kaynağı ve ambulans planlaması yapıldı. Acil durumlarda hasta nakli için bölgede iki uçak, dört helikopter ambulans görevlendirildi. Çalışma güvenliğini tehdit eden durumların ortaya çıkması üzerine çalışan güvenliğini ve hastaya erişimini artırmak amacıyla zırhlı ambulansları bölgeye gönderdik. Ulusal medikal kurtarma ekiplerimizin olağan dışı durumlarda sağlık hizmeti sunum tecrübesi de göz önüne alınarak düzenli aralıklarla değişim yapmak suretiyle sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerde görevlendirdik. Hastanelerin acil servislerini güçlendirerek yaralanmalara anında ve yerinde müdahale edecek uzman tabip ve sağlık personeli görevlendirmeleri yaptık."

-"Etkin kriz yönetimini en üst düzeyde gerçekleştirdik"

Hastane yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerin tıbbi cihaz ve insan kaynağı bakımından güçlendirildiğini ve yerinde hizmet sunumunun etkin hale getirildiğini anlatan Müezzinoğlu, diyaliz hastalarının sokağa çıkma yasaklarından önce yatışlarını yaparak hizmetlerin aksamamasının sağlandığını ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı olan bölgelerde aile hekimlerinin bütün zorluklara rağmen hizmet sunması amacıyla güvenli olan ek binalara taşındığını aktaran Müezzinoğlu, "Mobil sağlık hizmetleriyle yerinde birinci basamak sağlık hizmetleri verdik, vermeye devam ediyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Terör olayları nedeniyle geçici yer değişikliği yapan vatandaşlarımızın gittikleri yerlerde aile hekimliği hizmetleri alabilmelerini sağladık. Gebe, bebek, çocuk ve aşı vakti gelenlere birinci basamak sağlık hizmetleri verdik ve vermeye devam ediyoruz.

Sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelere merkezden yöneticiler gönderdik, üst düzey bürokratlarımız düzenli aralıklarla sürekli olarak bölgede bulundu ve yapılan çalışmaları her zaman yerinde takip ettik. Benim başkanlığımda sürekli biçimde Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Merkezinde telekonferans görüşmeleriyle sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu sürdürdük, sürdürüyoruz. Böylece etkin bir kriz yönetimini en üst düzeyde gerçekleştirdik."

Bizzat kendisinin Diyarbakır'da bölge sağlık yöneticilerini toplayarak hizmet planlamasını yaptıklarını, sağlık hizmetlerini yerinde incelediklerini, yaralıları ziyaret ettiklerini anlatan Müezzinoğlu, "Cizre ile ilgili toplumda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıyı da dikkate alarak Cizre'ye gidip sağlık hizmetlerini yerinde inceledim. Görüldü ki kent merkezlerinde kazılan çukurlara, tuzaklanan bombalara, yakılan, kurşunlanan ambulanslara rağmen bölge halkının sağlık hakkına ve hizmetine erişimi engellenememiş, kahraman sağlık personelimiz bu şartlar altında dahi sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmuş, sunmaya devam etmektedir" diye konuştu.

(Sürecek)


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.