Sağlık Bakanlığı kimyasallar hakkında açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı kimyasallar hakkında açıklama yaptı
Sağlık Bakanlığı ülkeye sokulan kimyasallar hakkında açıklama yaptı. Bugünden itibaren ülkemize giren kimyasalların tümünün denetlemesinin yapılacağı duyuruldu. Bununla birlikte listede bulunan bazı kimyasalların ülkeye girişi yasaklanacak. İşte detaylar.

Türkiye Sağlık Bakanlığı yaptığı yeni araştırmayla birlikte bundan sonra ülkemize girecek olan kimyasalların denetlemesini yapacak. Ayrıca kimyasal madde kullanımında kullanıldığı belirlenen kimyasallara izin verilmeyecek.

Kimyasallar Uyuşturucu Denetiminden Geçecek

Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM), kimyasalların Türkiye’ye girişini denetleyecek bir çabalama başlattı. “Jeneriklik Sınıflandırma” ismi verilen çalışmaya nazaran uyuşturucu tacirlerinin esrar, eroin, morfin, afyon benzeri maddelerin imalinde kullandığı kimyevi maddeler listelenecek ve bu maddeler tek tek açıklanacak. Kimyasal kimi işlemler yada eklemelerle uyuşturucuya dönüşebilecek maddelerle alakalı bir kanun hazırlanacak. Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının peşinden bu maddelerin ithali, ihracı, imali Sağlık Bakanlığı’nın desturuna doğal olarak olacak. Böylece uyuşturucu yapımı engellenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.