SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, "Kongolu sığınmacı kadın karnındaki 6 aylık bebeği ile öldü" başlığı altında duyurulan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, hasta kadının akciğer yetmezliğinden dolayı hayatını kaybettiğini bildirdi.

- Sağlık Bakanlığı, "Kongolu sığınmacı kadın karnındaki 6 aylık bebeği ile öldü" başlığı altında duyurulan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, hasta kadının akciğer yetmezliğinden dolayı hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu hastamız 15 Ocak 2015 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurmuştur. Burada yapılan muayenede hastanın 20 haftalık normal gebeliği saptanmıştır. Ancak hastada immün sistem yetersizliği (bağışıklık sistemi) tespit edildiğinden ileri tetkik ve tedavi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Kliniği’ne sevki uygun görülmüştür. Ancak hastanın yabancılar kimlik numarası güncel olmadığı için yatış işlemi gerçekleştirilememiştir. Hasta Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tutulmaya devam ederken, Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği devreye girerek kimlik numarası güncelleme işlemini hızlandırmış ve hastanın adı geçen üniversite hastanesine yatışı sağlanmıştır” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Üniversite hastanesinde medikal tedavisi devam eden hastamız maalesef akciğer yetmezliğinden hayatını kaybetmiştir. Yukarıdaki açıklamamızdan da anlaşılacağı üzere hastanın hastaneye alınmadan evine gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.