Sağlık Spor Turizmi Kongre Ve Fuarı

Sağlık Spor Turizmi Kongre Ve Fuarı
Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı himayesinde Antalya düzenlenecek kongre ve fuarda, 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisi sağlık ve spor turizmini tartışacak- Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Yılmaz:- "Sağlık turizmi için ö

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının himayesinde Antalya'da düzenlenecek kongre ve fuarda 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisi bir araya gelerek, sağlık, spor turizmini tartışacak.

Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlıkları ile Antalya Valiliğinin desteğiyle "Sağlık Spor Turizmi Kongre ve Fuarı Hestourex" düzenlenecek.

ANFAŞ EXPO Center'de, 6-9 Nisan'da gerçekleştirilecek kongre ve fuara, 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisi katılacak. Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının himayesindeki programda, dünyada ve Türkiye'de sağlıkla spor turizmi tartışılacak.

Kongreyle Türkiye'de ve bölgesinde sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturulması, Türkiye genelinde turizmde alternatifler yaratılması ve turizm sezonunun 12 aya yayılması amaçlanıyor.

Sağlık, spor turizmine öncülük ederek, Antalya bölgesinin sağlık, spor turizminde de markalaşması, büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağı zeminlerin oluşturulması hedefleniyor.

Konuyla ilgili Kepez Devlet Hastanesinde basın toplantısı düzenleyen Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun direktifiyle uzun süredir çalışma yürüttüklerini ve hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kongrenin de başkanlığını üstlenen Yılmaz, fuarın birçok konuyu kapsadığını, sağlık turizmiyle ilk birçok alt başlığa sahip olduğunu vurgulayarak, profesyonelleri Antalya'da buluşturacaklarını anlattı.

- "Spor turizminin başını futbol ve golf turizmi çekiyor"

Antalya'nın sağlık turizminde öncü olmaya aday gösterildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Sağlık turizmi için önemli bir yol aldık. Sağlık ve spor turizmine çok elverişli bir kentiz. Antalya'da özellikle onkoloji tedavisinde, organ naklinde önemli şeyler gerçekleştiriliyor. Spor turizmine yönelik av turizmi de mevcut." dedi.

Kongrenin genel sekreteri, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da sağlık ve spor turizmi anlamında heyecan duyduklarını, sağlık ve sporun bir aradalığının önemli olduğunu belirtti.

Sporla birlikte sağlığın kazandırılabileceğinin altını çizen Hacıcaferoğlu, "İlimiz dört mevsim spor ve organizasyonun yapılabileceği bir şehir. Spor turizminin başını futbol ve golf turizmi çekiyor. Spor organizasyonlarının ilimizde sayısını artırmamız lazım." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.