Sağlıkta 2016 Yılı Değerlendirildi

Sağlıkta 2016 Yılı Değerlendirildi
SİVAS (AA) - Sivas'ta, sağlıkta 2016 yılının değerlendirilmesi ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, sağlıkta 2016 yılının değerlendirilmesi ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyük Otel'de gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar, ilk olarak kurumlarının 2016 yılında sağlık alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sivas Valisi Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, Yeni Numune Hastanesi'nin yanına yapılacak ek bina ile yatak kapasitesinin daha da arttırılacağını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde 230 yataklı çocuk ve kadın hastanesinin inşaatının devam ettiğini de belirten Vali Gül, "Bunların yanı sıra 230 yataklı yeni bir hastane daha yapmayı planlıyorlar. Bunları düşündüğümüzde 460 yataklı 2 yeni hastaneye daha Sivas kavuşmuş olacak. Özel hastanemiz birdi, ikiye çıkıyor. Bundan sonra bize düşen, hastaneler arası iş birliğinin devam etmesi, hastanelerin belirli branşlarda uzmanlaşması ve şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halka güler yüzle davranmak. Otelcilik hizmetlerimiz her geçen gün artıyor, bundan sonra da artması lazım." ifadelerini kullandı.

Gül, sağlık alanında Sivas'ta her geçen gün çıtanın yükseldiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Sivaslı şundan emin olsun sağlık hizmetleri, gerek otelcilik anlamında, gerek uzman doktor anlamında, gerekse verilen hizmet anlamında her geçen gelişiyor. Hiçbir şey 5 yıl önceki gibi, 10 yıl, 15 yıl önceki gibi değil. İlçelere yapılan hastaneler 10 yıl öncesi illere yapılan hastanelerin ayarında. En son Zara'da çok güzel bir hastane yapıldı. Yine Yıldızeli'nde çok güzel hastane yapıldı. Öncesinde Divriği'de hayırsever hastane yapmıştı. Şarkışla'da 75 yataklı çok güzel bir devlet hastanesi var. Devam eden Suşehri, Gürün devlet hastaneleri var. İnşallah Gemerek ve Kangal devlet hastaneleri de yapıldığında hastanelerimizin hepsi elden geçmiş olacak. Fiziki anlamda hiçbir mazeretimiz kalmamış olacak."

Toplantıya, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Davut Vecdi Ersöz, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Arslan, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler ile Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.