Sağlıkta atılım

Sağlıkta atılım
Milletvekili Mustafa Baloğlu, mevcut potansiyel ve yeni yatırımlarla Konya’nın sağlık alanında Türkiye’nin önde gelen kentlerinden birisi olduğunu ifade ederken Beyhekim Kampusunun hastaneler arası entegrasyonu sağlayacağını söyledi

KONYA’YA YAKIŞIR HİZMETLER

Konya’nın sağlık konusunda öncü şehir olması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu noktada Şehir Hastanesi ve Numune Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte şehir genelinde sağlık konusunda büyük bir eksiklik de tamamlanmış olacak. AK Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya’daki hastanelerin fiziki yapılarının olması gereken standarttın üstünde olduğunu ifade ederken yeni yatırımların da müjdesini verdi.

SAĞLIK ALANINDA İLK SIRALARDAYIZ

Konya’nın sağlık alanında çok iyi bir durumda olduğunu ifade eden Baloğlu, “31 ilçenin en az 20’sinde sağlıkla ilgili yatırımlar sona ermiş ve faaliyete geçmiş ya da hastanelerin inşaat çalışmaları devam ediyor durumda. Şu fiziki olarak herhangi bir problemimiz yok. Konya’yı Türkiye geneline oranlayacak olursak sağlıkta ilk sıralarda yer aldığımızı görebiliyoruz” diye konuştu.

HEKİM SAYISINDA SIKINTI YAŞIYORUZ

Türkiye genelinde hekim sayısında genel bir sıkıntı yaşandığını da ifade eden Baloğlu, “Hekim sayımız arttıkça -ki artık tıp fakültelerimiz fazla mezun vermeye başladı- bundan sonraki yıllarda sıkıntının çözüleceğine inanıyorum. Konya’da yatak konusunda hiçbir sıkıntı yok. Cumhurbaşkanımızın da verdiği talimat ile Şehir Hastanesi’nde de yatak sayısı arttırılacak” dedi.

BEYHEKİM ENTEGRE MERKEZİ OLACAK

Konya’nın çevre illerden de hasta aldığını söyleyen Baloğlu, “Yeni yatırımlar ile Konya’nın sağlık potansiyelindeki niteliği artacak. Çevre illerden gelinmesinin en büyük sebebi nitelikli sağlık hizmeti alabilmeleri ve yoğun bakım şartlarının uygun olması. Bu mevcut hastanelerde hem yoğun bakım yatan sayımız çok fazla, hem de nitelikli sağlık hizmeti verebilecek polikliniklerimiz ve yataklı tedavi organlarımız çok üst düzeyde. Ancak Konya’daki sağlık kapasitesini arttırmak için Beyhekim Kampüsünü hastaneler arası entegrasyonu sağlayabilecek bir yapı haline getireceğiz. Bu konu üzerinde Bakanlığımız ile çalışmalarımız sürüyor” dedi.

MERAM TIP’IN İNŞAATI YÜKSELİYOR

Konya genelindeki hastanelerde de birtakım çalışmaların sürdüğünü ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti; Meram Eğitim Araştırma Hastanesinin fiziki yapısını düzeltebilecek bir takım çalışmalar yapıyoruz. Hava Hastanesi ve FETÖ’den devralınan Vakıf Hastanesinde şuanda çalışmalar başladı. Onları daha nitelikli ve verimli, daha fazla hasta kapasitesi alır ve yataklı tedavi verir hale getirmek için çalışıyoruz. Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin inşaatı hızla devam ediyor. O inşaatımız şuanda inşaatı yüzde 50 oranında. Bu yapılan çalışmalar Konya’daki sağlık hizmetlerine ciddi katkı sağlayacak.” (Derya Demir)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.