Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sağlıktan kötü, Meram’dan iyi örnek

Sağlıktan kötü, Meram’dan iyi örnek

Yepyeni bir haftaya yeni bir aya güzel huzurlu mutlu ve ümit dolu giriyoruz. İzninizle bugüne gelmeden dün ile ilgili iki satır yorum yapmak istiyoruz.

Dün Konya merkez için yine çok hareketli ve klasik bir pazardı.

Malum günler düğün sezonunun en hızlı günleri. Düğün, nişan, nikah, sünnet derken nerede ise her mahallede bir hareketlilik var. Öyle ki genelde pazar tatilinden istifade edip yattığı saatlerde pilav dökülen sokaklara girilmesi adeta mümkün değildi. Ramazan sonrası millet olarak da nasıl özlemişiz pilavı.

Şehir böyle hareketli olunca dikkatimizi çeken dahası alarmda olan bir kesim ise polislerdi. Trafik böyle yoğun olursa mecburiyetten poliste hareketli idi, işte tam bu noktada polisin radar ile kurduğu pusulara düşenlerin halini bir görecektiniz. Aynı zamanda pilav ile gözü dönen sürücülerin karıştıkları kazalar.

Dünden bugüne gelelim.

Geçtiğimiz hafta içerisinde genç bir dostumuz aşağıda göreceğiniz iki karenin dışında 8-9 kare daha çekip gönderiyordu.

foto-1-058.jpgfoto-2-059.jpg

 

Evet burası Numune Hastanesi. Malum bu hastane genelde çocuklara yönelik hizmet veriyor. Büyük bir kısmında ise inşaat devam ediyor. Ancak yaşanılan durumdan yöneticilerde çaresiz kalmış olacaklar ki bir yandan yasal olarak hastanede bölgesinde sigara yasağını duyurmuşlar bir yandan da rica edercesine sigara izmaritlerinin yere atılmamasını istiyorlar!

Diğer karede ise okuyucumuzun ifadesi ile üç aydır orada duran ve izmaritler ile dolu bir su kabı…

Sonuç !...

Duyarlı insanı rahatsız eden bir karmaşa…

MERAM BELEDİYESİ KURTULUYOR

Dün Haber Merkezimize gelen bir haber de Meram Belediyesi’nin artık yapımı tamamlanan yeni hizmet binasına taşındığı idi. Evet bu konuda geçtiğimiz hafta içerisinden buyana haberler ve fotoğraflar geliyordu. Bu dünkü resmi haber ile artık Meram Belediyesi hizmet anlamında kurtuluşunu ilan ediyordu. Selçuklu ve Karatay gibi Meram’da şanına yakışan bir Belediye binasına kavuşmuştu. Kulakları çınlasın Büyükşehir binası içerisindeki Belediye Başkanlarının o günlerinden bugünlerine geldik ya. Dahası Başkan Toru bu noktada yine akıllı bir hamle yapmış ve iç dekorasyon ve mobilyaların yüklenici firma tarafından karşılanmasını sağlamış.

Neyse bu yeni muhteşem bina Meram’a ve Meramlıya hayırlı uğurlu olsun. Bu bina için fikir, taş, ter ve emek veren herkesten de Allah razı olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Taşta yumurtanın üstüne düşse, yumurta da taşın üstüne düşse olan yine yumurtaya olur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner kavşaklarda dörtlüleri yakıp aracımızı pak edip bir yakınımızı beklemediğimiz zaman ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR